Proti turističnim krajem

Gneča ob začetku počitnic: najhuje pri Uncu in proti Gruškovju

S.R./STA
24. 6. 2017, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ob začetku šolskih počitnicah na slovenskih cestah po pričakovanjih nastajajo zastoji. Na koncu podravske avtoceste proti Gruškovju je nastal štirikilometrski zastoj, na primorski avtocesti pa je zastoj med Lomom in Uncem proti Kopru. Gneča je tudi na mejnih prehodih.

Promet.si
Proti Gruškovju je nastala 4 kilometre dolg zastoj.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste nastajajo zastoji na ljubljanski obvoznici v razcepu Kozarje iz Brda proti Brezovici, na primorski avtocesti pri Uncu proti Kopru, kjer je zastoj dolg tri kilometre, štiri kilometrski zastoj na koncu podravske avtoceste od Hajdine proti Gruškovju in na glavni cesti Ptuj-Gruškovje.

Po zadnjih podatkih policije je daljša čakalna doba na mejnih prehodih Petišovci, Gruškovje, Obrežje, Vinica in Starod.

Na štajerski avtocesti je med Krtino in Lukovico proti Mariboru oviran promet zaradi kosov pnevmatike na vozišču. Zaradi prireditev bo v Kobaridu do jutri zaprta cesta Kobarid-Idrsko. V Mokronogu bo do jutri do 6. ure zaprta cesta Mokronog-Zbure.

Zaradi maratona okoli Pohorja bodo danes med 9. in 15. uro kratkotrajne, 30 minutne, zapore na cestah Maribor-Slovenska Bistrica-Reče-Mislinja-Slovenj Gradec-Dravograd-Maribor. V Radečah bo zaprta cesta Velika reka-Radeče od danes, od 8. ure zjutraj do jutri do 6. ure zjutraj.

Na cesti Horjul-Vrhnika bo med Veliko Ligojno in Vrhniko zaradi obnove ceste zapora do 20. ure. Cesta na Pokljuko bo zaprta zaradi obnove vozišča med Mrzlim Studencem in Krnico predvidoma do 30. junija. Regionalna cesta Opatje selo-Komen bo zaradi krpanja vozišča zaprta danes med 8. in 18. uro.

Omejitve tovornega prometa nad 7,5 ton med 24. junijem in 3. septembrom bodo v soboto, od 8. do 13. ure, na primorskih cestah od 6. do 16. ure ter v nedeljo od 8. do 21. ure, na primorskih cestah do 22. ure.