Grozeče neurje

Veter že podira drevesa, strele netijo požare

R.T.
23. 6. 2017, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vremenoslovci so napovedali močnejše nalive, sunke vetra in točo. Imeli so prav. Neurje je najprej zajelo severovzhod države.

promet
Na avtocesti v bližini Murske Sobote nekaj po 15. uri.

meteo.si
Stanje ob 14.20.

ARSO
Stanje ob 16.20

V Šentilju je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje veter podrl več dreves in razkril dve strehi. Več dreves in nekaj električnih drogov je veter podrl tudi v Tišini. V Mariboru je večje drevo padlo na objekt balinarskega društva.

V Veliki Poljani je zaradi udara strele zagorela streha, v Turnišču pa njiva. V Ljutomeru je izbruhnil požar v tamkajšnjih industrijskih objektih.

Nevihte so zvečer možne tudi drugod po celinskem delu države, najmanj verjetne pa so ob obali. Ob tem so možni porasti hudourniških voda, so opozorili na Agenciji RS za okolje.

Povišana koncentracija ozona

Na merilnih mestih Trbovlje in Hrastnik je koncentracija ozona danes ob 12. uri presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter.

Rekordno topla noč

V Ljubljani in Dobličah pri Črnomlju je bila minula noč rekordno topla, saj temperatura zraka ni padla pod 23,9 °C oziroma 25,6 °C.

promet.si
V bližini mejnega prehoda Šentilj nekaj pred 15. uro.

Kako bo konec tedna?

V soboto bo sončno, sredi dneva in popoldne bodo možne posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, v alpskih dolinah okoli 13, najvišje dnevne od 31 do 35 stopinj.

V nedeljo bo sprva še delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noči na ponedeljek. V ponedeljek bo precej jasno in večinoma suho.