Zagon proizvodnje

Zaradi napada v Revozu ni bilo narejenih 400 avtomobilov

T.L./STA
14. 5. 2017, 19.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Če ne bo presenečenj, bo v ponedeljek v Revozu delovno. Po izpadu informacijskih sistemov, ki je bil posledica hekerskega napada, večino povezav že uspelo vzpostaviti

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Če ne bo še kakšnih presenečenj, bo Revoz v ponedeljek zjutraj znova zagnal proizvodnjo, je danes povedala vodja Revozove službe za komuniciranje in javne zadeve Nevenka Bašek Zildžović. "Delamo, kot da bomo proizvodnjo v ponedeljek zagnali," je dejala.

Po besedah Bašek Zildžovićeve jim je po izpadu informacijskih sistemov, ki je bil posledica hekerskega napada, večino povezav že uspelo vzpostaviti. 

Kolikšno škodo so utrpeli, še ni znano. V času izpada ni bilo narejenih 400 avtomobilov, dodatna škoda pa je nastala na opremi, z dodatnim delom in podobno, je dejala. "Za skupno oceno vsega bo potrebnega kar nekaj časa," je dodala. 

V Revozu, ki je del Renaultovega sistema in njegovega elektronskega omrežja, sta namreč zaradi hekerskega napada na računalniški sistem obstali petkova večerna in sobotna dopoldanska izmena. Ob nedeljah delovne izmene ni.

V Franciji v ponedeljek zaprto 

Medtem so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP v Renaultu napovedali, da bo njihova tovarna v Douaiju na severu Francije tudi v ponedeljek ostala zaprta. 

"Dobili smo sporočilo uprave, da jutri ne bomo delali," je za AFP povedal generalni sekretar sindikata CGT v Douaiju David Dubois. Zaradi napada so namreč "deprogramirali" robote in računalnike, delo pa naj bi znova zagnali v torek.