MELJSKI HRIB

Načrte je prekrižala pridobitev dovoljenj

Gabrijel Toplak
9. 5. 2017, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Lastnik lokala Zlatko Horvat je minule prvomajske praznike izkoristil za čiščenje posledic požara, ki jim je uničil vse.

Gabrijel Toplak
Lastnik Zlatko Horvat (levi) včeraj pred lokalom med pogovorom s sosedom.

Po nekaj več kot dveh tednih, odkar je v celoti zgorel znan gostinski lokal na Meljskem hribu v Mariboru, so kriminalisti še vedno na delu. Anita Kovačič Čelofiga s Policijske uprave Maribor sporoča, da tovrstne preiskave lahko trajajo tudi več mesecev, saj je njihov potek odvisen od preiskav, ki jih izvajajo različni strokovnjaki tehnične stroke, od njihovih zaključkov pa je odvisno nadaljnje delo kriminalistov.

Za Svet24 je spregovoril še lastnik lokala Zlatko Horvat, ki pravi, da so prvomajske praznike izkoristili za čiščenje pogorišča. »Na podlagi strokovnih ocen, tudi statikov, je uničeno vse. Razen klubske sobe, ki služi kot podporna stena. Z vsem bomo začeli tako rekoč znova,« je pojasnil Horvat.

Gabrijel Toplak
Ogenj je gostinski lokal popolnoma uničil.

ŽELJA: V LOKALU OKTOBRA

Sogovornik je obenem razočaran, da mora pridobiti novo gradbeno dovoljenje in preostalo dokumentacijo, četudi je za prejšnji objekt že vse imel. »Zdaj je videti, kot da tam nikoli ni nič stalo. Zato bomo morali nekaj časa še počakati, čeprav so že stekli pogovori z izvajalci. Bojim se, da se bo zadeva kljub volji še precej zatikala. Imeli smo namreč načrt, da bi nova Ribičija ali vsaj del nje obratoval že oktobra,« je povedal Horvat. Dodal je, da naj bi zagorelo v bližini odra, kar so zabeležile varnostne kamere, ki so jih uspeli ohraniti. Horvat se ob tem opravičuje gasilcem za preuranjeno reakcijo, ko jih je obtožil slabe organiziranosti, saj so zgledno opravili svojo nalogo. Sicer pa Milivoj Dolščak, glavni inšpektor na Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, pojasnjuje, da so redni inšpekcijski nadzor s področja varstva pred požarom opravili marca 2015. »Takrat so bili vsi predpisi urejeni v skladu z veljavnimi. Bili sta ugotovljeni le dve manjši nepravilnosti, ki pa sta bili odpravljeni v odrejenem roku,« pravi Dolščak.