Ljudski vrt

FOTO: Kaj je po tekmi med Olimpijo in Mariborom sporočila policija

T.L.
12. 4. 2017, 21.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pirotehnike ni manjkalo, dvema navijačema pa so policisti prepovedali udeležbo na tekmi.

Grega Wernig/M24.si

Tekmo med NK Olimpija in NK Maribor si je na stadionu Ljudski vrt v Maribor ogledalo okoli 10.000 gledalcev, med njimi pa je bilo približno 1000 navijačev navijaške skupine Viole, ki so bili na tribuni jug, in okoli 150 navijačev navijaške skupine Green Dragons na severni tribuni, so sporočili iz mariborske policijske uprave. Dodajajo, da je bilo na tribuni zahod še okoli 50 navijačev Supportersev NK Olimpije.

Policija dvema prepovedala udeležbo na tekmi

Policisti so pred in med tekmo obravnavali 19 oseb zaradi vnosa ali uporabe pirotehničnih izdelkov, eno osebo, ki je na igralno površino vrgla steklenico in dve osebi, ki sta se izzivali k pretepu. Dvema od njih so policisti na podlagi 62. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Nekaj skritih pirotehničnih izdelkov so policisti našli na stadionu že med protibombnim pregledom tribun. Ker organizator ni zagotovil ukrepov iz drugega odstavka 12. člena zakona o javnih zbiranjih (med prireditvijo je bila uporabljena večja količina pirotehničnih sredstev, predvsem na tribuni jug, in tudi na tribuni sever), bo izveden prekrškovni postopek zaradi kršitve 3. točke 1. odstavka 38. člena tega zakona. Po zaključku nogometne tekme policija ni beležila pomembnejših varnostnih dogodkov.