Zavarovalnica po domače

Delali so od doma, čeprav pogodba tega ni predpisovala

T.L./STA
27. 2. 2017, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Popravljalni ukrepi ZZZS za poslovanje v letu 2014 zadovoljivi

Arhiv Reporterja
Računsko sodišče je novembra lani v reviziji namreč ugotovilo, da je 66 javnih uslužbencev opravljalo delo na domu, čeprav to ni bilo določeno v pogodbah o zaposlitvi.

Računsko sodišče je popravljalne ukrepe za poslovanje ZZZS v letu 2014 označilo kot zadovoljive. Računsko sodišče je novembra lani v reviziji namreč ugotovilo, da je 66 javnih uslužbencev opravljalo delo na domu, čeprav to ni bilo določeno v pogodbah o zaposlitvi, niti zavod o tem ni obvestil inšpektorata za delo.

V porevizijskem poročilu računskega sodišča so zapisali, da je moral Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) v odzivnem poročilu izkazati, da se je z javnimi uslužbenci, ki opravljajo delo na domu, za to vrsto dela dogovoril v pogodbi o zaposlitvi.

ZZZS je v tem času izdal navodilo, v katerem so določeni pogoji, postopek in način dogovora dela na domu ter pravice in obveznosti javnih uslužbencev, ki opravljajo to delo. Zavod je s 45 javnimi uslužbenci sklenil anekse k pogodbam o zaposlitvi, v katerih se je z javnimi uslužbenci dogovoril o opravljanju dela na domu, in o tem obvestil inšpektorat za delo.

Zadovoljivost izkazanega popravljalnega ukrepa je računsko sodišče ocenilo na podlagi posredovanega opisa ukrepa in dokumentacije. V porevizijskem poročilu je računsko sodišče zapisalo še, da so pridobili zadostne in ustrezne podlage in dokaze, da lahko podajo oceno o zadovoljivosti izkazanega ukrepa.