OJ Simpson

Bo pogojno izpuščen, da se vrne k svojim milijonom?

B.K.
27. 2. 2017, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zloglasni temnopolti ameriški obsojenec OJ Simpson, ki je bil v sumljivih okoliščinah oproščen brutalnega umora nekdanje žene in njenega partnerja, bi lahko kaj kmalu zakorakal na prostost, kjer bo lahko začel zapravljati svojo gromozansko nogometno pokojnino.

Reuters
OJ Simpson

Nekdanja zvezda ameriškega nogometa OJ Simpson, ki je bil leta 2008 zaprt zaradi verige kriminalnih dejanj od oboroženega ropa do ugrabitve, bi lahko kmalu zakorakal na prostost. V začetku julija se bo namreč sestal svet za pogojni izpust, ki bo odločal o tem, ali 69-letnemu Simpsonu, po tretjini prestane kazni, odobri pogojni izpust. Če bo svet izglasoval v Simpsonovo korist, bi ta lahko bil izpuščen na prostost v začetku oktobra letos.

Športnik in kasneje filmski igralec, je postal svetovno poznan ob kontroverznem padcu kriminalne obtožbe za brutalen umor njegove nekdanje žene Nicole Brown in njenega ljubimca Rona Goldmana leta 1995, ki sta umrla od večkratnih vbodov z nožem.

Simpson, ki je bil kasneje obsojen na 33 let zaporne kazni zaradi več kaznivih dejanj, vsak mesec prejme več kot 20.000 dolarjev nogometaške pokojnine. Do oktobra bo to naneslo več kot 2 milijona dolarjev neizkoriščene pokojnine, ki jo bo lahko začel uporabljati nemudoma po izpustu.