Neokusno

Farage se je 'prislinil' Trumpu na večerjo

B.K.
27. 2. 2017, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Britanski konzervativni politik Nigel Farage je užival na večerji z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in njegovo hčerko Ivanko, čeprav nanjo sploh ni bil povabljen.

Twitter [@Nigel_Farage]
Nasmejan Nigel Farage na večerji z Donaldom in Ivanko Trump.

Nigel Farage je bil na obisku v Beli hiši, kjer je mimo uradnih diplomatskih kanalov obveščal administracijo ameriškega predsednika o dogajanju v zvezi z Brexitom – izstopom Združenega Kraljestva iz Evropske unije.

Farage naj bi po poročanju britanskega časopisa The Sun v Beli hiši ostal več kot tri ure, govoril pa bi naj tudi o obči politični situaciji v Evropi. Trumpov vrhovni strateg Steve Bannon, s katerim bi naj Farage govoril najdlje, ima sicer jasno agendo po kateri bi oslabil ali celo razbil Evropsko unijo, da bi se lahko bilateralno pogajal z nepovezanimi in posledično politično-ekonomsko šibkejšimi državami v Evropi.

Kasneje se je Farage Trumpu pridružil na gala večerji, na katero pa naj ne bi bil povabljen, trdi ameriški novinar Benny Johnson, ki je sedel pri sosednji mizi. Trumpovi družinski večerji se je namreč izognil celo ameriški državni sekretar Rex Tillerson, ki je medtem z ženo večerjal na nasprotni strani restavracije.