Grubin memorial

FOTO: Več kot 150 smučarjev za 17-letnega Tima

Katja Kaja Mejač
12. 2. 2017, 12.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V petek je v Kranjski Gori potekal 2. Grubin memorial, na katerem so se z dobrodelnim smučanjem spomnili na nekdanjega smučarja Draga Grubelnika.

Mare Vavpotič/M24
Vražje Slovenke - Špela Bračun, Urška Hrovat in Alenka Dovžan.

Novembra 2015 je športni svet pretresla novica, da je v prometni nesreči umrl nekdanji slovenski smučar in smučarski trener, Drago Grubelnik. V njegov spomin so se družina, prijatelji, kolegi, sodelavci in oboževalci zbrali že lani, tradicijo pa so nadaljevali tudi letos in tako poskrbeli, da je spomin na 'Grubo' skozi zabavo in dobrodelnost še vedno živ.

''Z organizacijo Grubinega memoriala želimo ljudem sporočiti, kakšen človek je bil Drago. Zabaven, pravi prijatelj in vedno pripravljen pomagati. Zato tudi druženje njegovih prijateljev skozi simbolično tekmovanje in zabavo z rock koncertom. Predvsem pa, da z druženjem in obujanjem spominov nanj naredimo nekaj dobrega in pomagamo nekomu, ki pomoč zares potrebuje,'' je o pomenu tekme povedal nekdanji slovenski smučar in Dragov dober prijatelj Rene Mlekuž.

Mare Vavpotič/M24
Rene Mlekuž, Maks Grubelnik in njegova mati, Maša Kavčič.

Mare Vavpotič/M24
Tomi Meglič, Siddharta

V petek so se tako v Kranjski Gori zbrali številni nekdanji smučarji (Alenka Dovžan, Urška Hrovat, Špela Bračun, Rene Mlekuž, Mitja Valenčič, Mitja Dragšič ...), slovenski znani obrazi (Marko Potrč, Tomi Meglič, Matjaž Jelen, Grega Skočir ...), športniki, oboževalci in družina Draga Grubelnika ter vsi dobrodelni posamezniki, ki so z veseljem pomagali 17-letnemu Timu. Le-tega je kot odličnega osnovnošolca in talentiranega športnika v začetku srednješolskega izobraževanja zaznamovala težka bolezen, rak. Po več operacijah možganov, kemoterapijah in obsevanjih, njegovo zdravstveno stanje še vedno ni zadovoljivo. Edino rešitev vidijo v zdravljenju v tujini, a ker je njegova mama samohranilka in ima Tim še tri sorojence, ne zmorejo stroška niti potovanja, kaj šele medicinskega posega in terapije. 

Mare Vavpotič/M24
Marko Potrč s sinom Tilnom.

Mare Vavpotič/M24
Moški zmagovalci.

Po dobrodelnem, a vseeno tekmovalnem veleslalomu, na katerem so se spopadle kar tri generacije (najmlajši, odrasli in veterani) je v središču Kranjske Gore sledila še večerna zabava, na kateri so nastopili Matjaž Jelen, Rok'n band, Grega Skočir in Gušti, Omar Naber, Chorchyp, Trkaj in DJ Baza.