Kompromisi

Privlačnost in negovanje čiste ljubezni

ud
12. 2. 2017, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Leta ne bi smela vplivati na ljubezen, naklonjenost in pozornost do partnerja. Kako torej negujemo ljubezen v tako imenovanem zrelem obdobju?

Profimedia
Ljubezen je treba negovati ves čas, tudi v zrelih letih.

profimedia
Tartufi oddajajo vonj, ki sprošča steroide, podobne feromonom. Ti pa spodbujajo celice k izločitvi dušikovega oksida, ki ščiti pred boleznimi srca in ožilja, uravnavajo krvni tlak in tudi erekcijo.

Seveda je veliko odvisno od tega, kako sta zakonca živela celotno skupno življenje. Sta se prilagajala drug drugemu, spoštovala medsebojne razlike in različne poglede na določene situacije ter predvsem ali sta znala s kompromisi dosegati to, da sta bila oba zadovoljna?

Zrela leta

Kar ste oblikovali in negovali skozi desetletja, se najbolj odraža v obdobju, ko niste več delovno aktivni in imate več časa ter tako tudi več možnosti preživeti s svojim zakoncem oziroma partnerjem. Zelo pogosto pa se izkaže, da je to obdobje precej kritično. Ko ste bili v službi, skupaj niste preživeli toliko časa, kot ga zdaj, in pravzaprav se je treba na novo navaditi na spremenjeno partnersko situacijo.

Ni še konec

Libido si lahko povečata tako, da popijete domač pripravek z medom, ingverjem, dvema žličkama rožmarina in tremi polnimi žličkami mletih orehov. Uživajte zjutraj in večer. 

Treba je razmišljati o negovanju ljubezni v zrelih letih in zmotno je mišljenje, da je vse dobro in lepo ter mladost in vir energije že za nami. Vsako obdobje prinaša pozitivne in negativne izzive. Dejstvo pa je, da ste si obljubili, da boste skupaj v dobrem in slabem, zato je zelo pomembno, da vložite nekaj energije v vajin odnos. To pa si morata seveda na prvem mestu res želeti ter se zavedati, da vlaganje v vajin odnos, čeprav ste starejši, prinaša veliko čudovitih in lepih priložnosti. Bodite eden tistih parov, ki ceni malenkosti, saj ni lepšega kot videti starejši par, ki se ljubeče drži za roke in počasi stopa skupaj po ulici.

Spolnost

Bazilika in kopriva vas bosta okrepili. Zmešajte obe z nekaj soli. Prelijte s tremi decilitri vrele vode in pustite stati 15 minut. Čaj spijte z medom pred obroki.

Razumljivo je, da z leti želja po spolnosti začne ugašati. Če ste skupaj že veliko let, zagotovo veste, da se z leti spolnost dojema drugače kot na začetku zveze. Najbolje, da se s partnerjem dotakneta tudi te tematike, saj običajno nekomu intimnost ustreza tudi v zrelih letih, spet drugemu ne. To pa lahko rešite s pogovorom in razumevanjem ter seveda sprejetjem kompromisov.