Prepovedana smuka

Bivši poslanec SDS razkril, kje se je snifalo kokain

G.G.
8. 2. 2017, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po spletu je včeraj zaokrožil posnetek, na katerem družba mladostnikov uživa kokain. Na posnetku je tudi poslanec Andrej Čuš, ki je razložil, kje je nastal posnetek in kdo je užival prepovedane substance.

Thinkstock
Fotografija je simbolična

M24
"Moje dijaško in študentsko življenje je zaznamoval judo. Ne predstavljam si, da bi državni prvak užival prepovedane substance, za katere sem bil lahko testiran na vsakem koraku," pravi Čuš.

Posnetek so objavili na spletnem portalu Nova24TV. Ob tem so zapisali, da je bil v ozadju družbe, ki je uživala kokain, tudi poslanec Andrej Čuš, ki je spomladi zapustil stranko SDS. Po njihovem sklepanju so se z belim prahom najverjetneje zabavali pred nekaj leti (Čuš naj bi bil na posnetku videti mlajši). Lokacija? Najverjetneje v enem od študentskih domov. "S posnetka ni razvidno, ali je kokain užival tudi poslanec Čuš," so še zapisali. Posnetek je bil medtem odstranjen s portala YouTube.

Ni trajalo dolgo in oglasil se je nepovezani poslanec Čuš. Na svojem facebooku je pojasnil, da se je "dogodek zgodil na delovnem vikendu podmladka Slovenske demokratske stranke na Bledu, ob koncu leta 2011."

Čuš je bil takrat predsednik podmladka naše največje opozicijske stranke. "Žal se dogajajo tudi take stvari na dogodkih podmladka SDS. Kot predsednik sem takrat slišal za ta pripetljaj in sem želel opozoriti vse, ki so bili v tisti sobi in uživali prepovedane substance, da nemudoma zapustijo delovni vikend. Skrbi me, ker so nekateri izmed njih še danes vidni člani SDS in SDM, nekateri pa celo sorodniki najvidnejših članov moje bivše stranke," je še zapisal Čuš in dodal, da ni nikoli užival mamil.

Izkoristil je še priložnosti in pozval "portal Nova24TV in vse poslance Državnega zbora RS, da opravimo vsi uradne medicinske preiskave za uživanje prepovedanih substanc in rezultate javno objavimo."

V časniku Svet24 pa lahko jutri preberete še dodatne podrobnosti. Tudi o tem, kako so s posnetkom v preteklosti že izsiljevali Čuša.