Proti upokojitvi

Hanžek izstopil iz stranke TRS

sk / M.K.
6. 1. 2017, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Matjaž Hanžek ostaja poslanec Združene levico, saj želi zaključiti preiskavo nepravilnosti TEŠ6.

Arhiv Reporterja
Matjaž Hanež naj ne bi bil v najboljših odnosih z Violeto Tomič.

Matjaž Hanžek, poslanec Združene levice (ZL) in nekdanji predsednik stranke Trajnostnega razvoja Slovenije (TRS), ki je članica koalicije strank ZL, je izstopil iz svoje matične stranke.

Potrdil nam je, da ostaja član poslanske skupine ZL, v sklopu katere namerava končati preiskavo šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, vendar s tem zaključuje svojo politično kariero. »Po petdeset letih aktivizma se umikam iz strankarske politike, človek mora prepustiti delo mlajšim,« je pojasnil za časnik Svet24.

"Decembra je bilo petdeset let, kar sem začel javno delovati na različnih področjih. Najprej sem objavil nekaj pesmi, ki so naredile nekaj cirkusa. Nastal je škandal in nekateri so me pošiljali v norišnico, drugi pa so bili navdušeni, kot denimo Tomaž Šalamun. Zatem sem v javnosti deloval ves čas, kot urednik revije Problemi, ki so bili zelo pogosto na robu prepovedi, Radia Študent, časopisa Tribuna, pozneje kot sociolog, nazadnje tudi kot poslanec. Ampak zdaj, po petdesetih letih, sem se odločil, da je dovolj. Čas je, da prepustim mlajšim, naj si svet preoblikujejo po svoje. Ne morem se vtikati v vsako stvar," nam je zaupal Hanžek.  

Zanikal je govorice, da bi k njegovi odločitvi prispevali slabi odnosi z Violeto Tomić. "Jaz nisem z nikomer v slabih odnosih," je zatrdil Hanžek in dodal: "Zdaj bom dodelal to, kar moram narediti. Delo v parlamentarni komisiji, ki preiskuje nepravilnosti pri gradnji 6. bloka termoelektrarne Šoštanj in svoje delo v polanski skupini Združene levice bom opravljal tako kot doslej. Potem pa bom šel v penzijo, saj sem v penziji že bil, preden sem bil izvoljen v parlament. Počasi je dovolj. Imam še veliko svojih stvari za narediti. Kmalu bom imel že sedemdeset let in ni preveč užitno, da se vtikam v delo mladih ... No, mlajših," je še dodal Hanžek.