Si je premislila?

Zlata lisica morda ne bo Tinina zadnja tekma

B.K.
6. 1. 2017, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav že nekaj časa pričakujemo Tinino poslovilno tekmo na letošnji Zlati lisici, bo morda Mazejeva svojo kariero še malce podaljšala. Za leto ali dve.

Reuters
Tinin partner in trener Andrea Massi jo pri njeni odločitvi podpira.

V intervjuju za tiskovno agencijo Associated Press je Tina Maze namreč dejala, da bo premislila svojo odločitev o upokojitvi.

»V človeški naravi je, da si premisli. Vedno si lahko premisliš. Moje telo ni sposobno prenesti še 10 let smučanja, mogoče pa je dve,« je dejala 33-letna Črnjanka.

Mazejeva, ki si je lansko sezono vzela pavzo od profesionalnega športa, je sicer dvakratna zlata olimpijska prvakinja zimskih olimpijskih iger v ruskem Sočiju leta 2014. Naslednje zimske olimpijske igre, ki bodo potekale v južnokorejskem mestu Pjongčang, se bodo zgodile že prihodnje leto, kar je morda Tino premamilo, da bi še malce ostala v smučanju. »To je odvisno od več okoliščin, ne samo od mene,« je komentirala Mazejeva.

Njen partner in trener Andrea Massi jo pri njeni odločitvi podpira. »Podpiram Tino. Ne silim je v eno smer, to je njena odločitev,« je povedal novinarjem.

Mazejeva, ki je postavila tudi svetovni rekord v številu osvojenih točk v eni sezoni svetovnega pokala, ima sicer 26 zmag, 81 uvrstitev na stopničke in štiri naslove prvakinje.