Ko sistem zataji ...

LPP se je "ob mrku" zavil v molk

T.L.
12. 12. 2016, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zadnje dni potniki LPP niso mogli spremljati napovedi prihodov avtobusov v sistemu Telargo.

STA
Fotografija je arhivska.

Kdorkoli uporablja javni potniški promet ve, koliko nepotrebne slabe volje si prihrani, če v času prometnih konic v "realnem času" spremlja prihode mestnih "zelencev" Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), kar omogoča sistem sledenja Telargo. Uporabniki lahko preko pametnega telefona lažje načrtujejo svojo pot. Omenjeno storitev napovedi prihodov avtobusov javno podjetje LPP tudi oglašuje na svoji spletni strani. 

Konec minulega tedna pa je sistem Telargo "mrknil". Zaradi napake, kot je pisalo na zaslonih, uporabniki ur prihodov avtobusov na postajališča niso mogli spremljati. Da Telargo ne deluje, pa ni bilo niti z besedo omenjeno na spletni strani LPP. Danes zjutraj smo se zato z vprašanji o mrku sistema in neobveščanju uporabnikov storitev LPP obrnili na tiskovno predstavnico LPP. Odgovora do 15. ure nismo prejeli.

www.bus.lpp.si
Zadnje dni sistem Telargo ni deloval.

Ni nenavadno, da prihaja do tehničnih težav, bolj nenavadno je, da v vseh dneh v javnem podjetju LPP na spletni strani  - ali po drugi kanalih obveščanja - niso uspeli obvestiti potnikov o težavah na sistemu za beleženj prihodov in odhodov LPP avtobusov. 

www.lpp.si
LPP obvestila o nedelovanju sistema ni objavil na spletni strani.

Brez pojasnil, sistem pa znova delje 

Ker odgovorov pristojnih glede tega z LPP še nismo prejeli, na tem mestu ne moremo objaviti pojasnil, zakaj je prišlo do napake v sistemu in zakaj o njej niso obveščali javnosti. lahko pa objavimo dobro novico, in sicer da je sistem sledenja Telargo danes okoli 15. ure začel delovati. To pa pomeni, da delujejo znova tudi druge aplikacije, ki črpajo podatke iz sistema Telargo.