Na stari sledi

Zaradi male Madeleine nadzorovali družino pedofila?

R.T.
12. 12. 2016, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Očitno preiskovalci še niso opustili ene od sledi, čeprav je zloglasni pedofil že leta mrtev.

Profimedia
Madeline McCann

"Pogosto sem opazil neznan avto, ki je bil parkiran pred našo hišo. V njem je nekdo sedel in imel sem občutek, da nas opazuje," je o lanskem dogajanju pred domom v Telfordu povedal Wayne Hewlett, sicer sin obsojenega pedofila Raymonda Hewletta.

Policija je sumila, da je bil njegov oče, ki je leta 2010 umrl zaradi raka, vmešan v ugrabitev tedaj tri leta stare deklice Madeleine McCann. Kot je znano, je deklica izginila iz portugalskega letovišča Praia da Luz. Pokojni Raymond je v tistem času živel v bližini vile, v kateri je bivala družina McCann. 

Detektivi Scotland Yarda so poleg sina Wayna nekaj časa sledili tudi pokojnikovo bivšo ženo Mariano, ki živi v Nemčiji in tudi njenih pet otrok, od katerih dva danes živita na Portugalskem. 

Pedofil Hewlett je skoraj do smrti zanikal, da je kakorkoli povezan z ugrabitvijo. Pred smrtjo pa je sinu pustil pismo, v katerem je trdil, da so Madeleine ugrabili po naročilu belgijske kriminalne združbe.

Odprli stare sledi?

Sin Wayne zdaj o zasledovanju pravi: "Popolnoma so zgrešili. Denar mečejo stran. Takoj sem povedal preiskovalcem vse, kar vem. Nihče iz moje družine ni povezan z ugrabitvijo."

Policija sumi, da je deklica, ki bi danes imela 13 let, končala v zloglasni pedofilski verigi, ki poteka od Belgije do Maroka. Starša ugrabljene deklice še vedno verjameta, da je njuna hči še živa