Izsledili so jih

Mladoletni so kradli, polnoletni kupovali

T.L.
12. 12. 2016, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti so zasegli lepo "zbirko" ukradenega orodja.

PP Šentjur
Zaseženo orodje.

Policisti Policijske postaje Šentjur so v prvi polovici novembra prejeli obvestila o sedmih velikih tatvinah, ko v katerih so storilci ukradli sedem motornih žag, električni puhalnik, tri kosilnice na nitko, škarje za železo, električne škarje za živo mejo, ter multifunkcijsko žago za drevje.

Pri zadnji veliki tatvini, ob kateri je storilec vlomil v stanovanjsko hišo, so policisti s hitrim odzivom zasegli obuvala in oblačila, ki jih je storilec uporabljal na kraju. Osumljenca niso izsledili.

Izsledili domačine

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov s kraja dejanja so šentjurski policisti izsledili tri domačine, osumljene velikih tatvin ter pridobili podatke o osebah, ki so ukradene predmete odkupovale.

Tri mladoletne Šentjurčane bodo policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj velika tatvina, tri, ki so ukradene stvari odkupovali in preprodajali pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanje, prav tako so jim zasegli ukradene predmete.

Eden izmed osumljencev kaznivega dejanja prikrivanje je policistom izročil tudi dve električni motorni žagi, ki sta izvirali iz kaznivega dejanja, ki ga oškodovanec do takrat še ni zaznal in prijavil. Vsem oškodovancem so policisti ukradene predmete vrnili.

Pet jih je vlomilo v avtopralnico

Policisti PP Šentjur so v zadnjem obdobju preiskali tudi štiri velike tatvine, v katerih so neznani storilci vlomili v avtomatsko avtopralnico v poslovni coni v Šentjurju. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je kazniva dejanja izvršilo pet oseb. Vsi bodo kazensko ovadeni.