Dal je odpoved

Po preiskavah minister ostal brez svetovalca

T.L.
2. 8. 2016, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dejan Podgoršek, svetovalec ministra Gorazda Žmavc, od petka nič več ministrov svetovalec.

Mediaspeed.net
Dejan Podgoršek (levo) kmalu ne bo več svetovalec ministra Gorazda Žmavca (desno).

Minuli teden so odmevale kriminalistične preiskave v občini Šentrupert, v katere se je med drugimi ujel tudi šentrupertski župan Rupert Gole, ki so mu kriminalisti preiskali dom in poslovne prostore. Policija je namreč zbirala dokaze in obvestila zaradi utemeljenih sumov zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, goljufije na škodo Evropske unije, položaja ali zaupanja v gospodarski dejavnosti ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Po poročanju spletnih Slovenskih novice pa naj bi bil glavni osumljenec v preiskavah Dejan Podgoršek, svetovalec ministra Gorazda Žmavca. Mimogrede: Žmavc je minister v Cerarjevi vladi z najdaljšim nazivom, ki se glasi "minister za področje odnosov med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med RS in Slovenci po svetu". nasprotno pa se o nalogah in dosežkih omenjenega urada v javnosti zelo malo sliši. Do preiskave minuli teden, ko smo se spomnili, da imamo ministra, ki obiskuje in povezuje Slovence po svetu. Ampak to je že druga zgodba ...

Dal je odpoved

Glede na to, da se je po poročanju portala Slovenske novice v središču preiskave znašel ministrov svetovalec, se je zdaj izkazalo, da je Podgoršek kmalu ne bo več opravljal omenjenih nalog. Iz Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so namreč sporočili, da Podgoršek podal vlogo za sporazumno prekinitev delovnega razmerja, ki jo je minister sprejel in da od petka, 5. avgusta, ne bo več zaposlen na uradu.