Preiskava

FOTO: V prostorih občine Šentrupert dobro jutro voščili kriminalisti

R.T./STA/Dolenjski list
28. 7. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Novomeški kriminalisti na podlagi sodne odredbe danes opravljajo hišne preiskave stanovanj in poslovnih prostorov na desetih krajih. Preiskava je usmerjena v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov zlorabe uradnega položaja, oškodovanja in goljufij. V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov in policistov.

J.S./Dolenjski list
Kriminalisti naj bi začeli v Šentrupertu preiskovati že pred 6. uro zjutraj.

Oglasili so se tudi na šentrupertski občini. Šentrupertski župan Rupert Gole je v izjavi za javnost potrdil, da so kriminalisti v prostorih njihove občine, kjer so zasegli dokumentacijo, povezano z izgradnjo Lesno predelovanega centra (LPC) Puščava.

Arhiv DL
Šentrupertski župan Rupert Gole

»Nosilec LPC Puščava je sicer podjetje Ahouse, ki je s strani občine pridobilo stavbno pravico," še pravi Gole in zapis sklene, da bodo več informacij podali v prihodnjih dneh, poroča Dolenjski list.

Ko so novinarji omenjenega časopisa danes okrog 12. ure oglasili v Šentrupertu, so bila vrata občinske uprave zaklenjena. So pa kriminaliste opazili tudi na sedežu Energetike Šentrupert – javnem podjetju, ki je v 100-odstotni občinski lasti.

Kriminalisti naj bi občinskim uslužbencem začasno preprečili dostop do delovnih mest.