Udari strel

Poškodovano so odpeljali v UKC Ljubljana

G.G.
5. 6. 2016, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Med 14. in 15. uro je nevihta zajela Koroško. Najbolj pestro je bilo med Dravogradom in Mislinjo, kasneje pa so nevihte povzročale nevšečnosti tudi po drugih delih države.

Reuters
Fotografija je arhivska.

V Mislinjski Dobravi je strela udarila v satelitski krožnik na strehi hiše. Uničilo je antesko in del električno napeljavo, poškodovana pa je tudi omet v stanovanjskih prostorih, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je strela pretrgala električni vod na drogu in zanetila požar podrasti. Ogenj je ugasnil še pred prihodom gasilcev.

Strela je udarila tudi v hišo v naselju Vrata v bližini Dravograda, medtem ko je narasel hudournik poplavil cesto in zalil tri hiše v Črnečah.

Neurje je zajelo tudi druge dele Slovenije. V Trbovljah je za nekaj časa brez električne energije ostalo okoli 900 odjemalcev. Ena oseba je bila zaradi udara strele poškodovana. Ekipa trboveljske nujne medicinske pomoči jo je oskrbela, žensko so nato odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana

Pošljite nam fotografije ali video

na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.