Za preživetje gre

Odijev težki boj

Tilen Pajek
3. 6. 2016, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Dobrodelni SMS, ki ga lahko namenite Odiju, bo zagotovo ključnega pomena pri njegovi rehabilitaciji. Odtujen pasjeborcem se zdaj bori za življenje. Z našo pomočjo mu bo morda uspelo.

Zavod Pit/Ustavimo pasje boje
Odijevo počutje je izjemno nestabilno, zelo je prestrašen in na splošno boječ kuža.

Iz Zavoda Pit oziroma skupine Ustavimo pasje boje so nas seznanili z novo zgodbo – o kosmatincu, ki je bil nemilostno mučen. Kot pravijo, bo tudi tokratno zdravljenje izredno drago, in ker ste ljudje dobrega srca večkrat pokazali izjemno sočutje do njihovih rešenčkov, vas znova prosijo za podporo. »Že nekaj dni se pripravljamo, da bi napisali objavo in apel za pomoč našemu novemu oskrbovancu, ne da bi s tem tvegali tako zelo veliko. Ker pa so Odijeve poškodbe in stanje zelo resni, ne moremo drugače, kot da sporočilo objavimo in prosimo za pomoč,« pojasnjujejo skrbniki.

Zavod Pit/Ustavimo pasje boje

ŠTEVILNE POSLEDICE MUČENJA

Odtujen je bil pasjeborcem, le nekaj dni po borbi, poimenovali so ga Odi. »Trenutno se bori s številnimi resnimi težavami, na štiri ure prejema različno antibiotično in analgetično terapijo, Odi ne more narediti niti koraka. Vstane s pomočjo zidov in opor, usesti se ne more, dobesedno se vrže na hrbet. Številne infekcije, povišana temperatura, izčrpanost, podhranjenost, dehidriranost, poškodbe čeljusti, številne globoke rane, od katerih so nekatere prerasle v ognojke in veliko več. Zlom sprednje tačke, kompliciran zlom zadnje tačke v skoraj vseh predelih, nalomljene skoraj vse kosti v nogi ...« žalostno naštevajo živaloljubci.

Zavod Pit/Ustavimo pasje boje
Ker je Odijevo stanje zelo resno, njegovi skrbniki prosijo za pomoč.

ŽIVEL V GROZLJIVIH OKOLIŠČINAH

Izjemno nestabilno je tudi njegovo počutje, zelo je prestrašen in na splošno boječ. Da je ostal živ, je sama sreča; skrbniki navajajo grozljive okoliščine, v katerih je živel: »Zaprt je bil v boksu, zaklenjen s ključavnico, skupaj na verigi s še dvema kužkoma. Prepuščen, da počasi umre v mukah. In kjer zatajijo inšpekcija in vse odgovorne službe, nastopimo mi. S to objavo tvegamo veliko, a potrebujemo pomoč za njegovo zdravljenje. Kuža ima manj kot dve leti in si zasluži toliko več, kot mu je življenje ponudilo do zdaj.«

Zavod Pit/Ustavimo pasje boje

POŠLJITE SMS POMOČI

Kdor bi želel Odiju pomagati, lahko to stori tako, da svoj prispevek nakaže na njihov TRR (podatke najdete na njihovi facebook strani) ali se odloči za SMS s ključno besedo PIT5, ga pošlje na 1919 in tako Odiju podari 5 EUR. Vsaka pomoč bo dobrodošla, omogočila bo plačilo nujnih veterinarskih storitev, ki bodo Odiju prinesle življenjsko varnost.