Tek na Kalvarijo

Zmagala dobrodelnost

Gabrijel Toplak
25. 5. 2016, 15.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na tek treh tekačev po stopnicah na mariborsko Kalvarijo se je prijavilo 34 ekip; skupaj so zbrali 610 evrov, ki jih bodo s pomočjo ZPM namenili za letovanje otrok.

Gabrijel Toplak
Po stopnicah dobrodelne Štengijade so se kot prvi nastopajoči pognali Sabina Horvat, Zdravko Potočnik in Aleksej Pajek s Policijske postaje Maribor I.

Tako kot dobrodelnost ne pozna ovir, tudi vreme organizatorjem včerajšnje tradicionalne Štengijade ni preprečilo, da se 34 ekip policistov, vojakov, predstavnikov varnostnih podjetij, finančne uprave in drugih ne bi udeležilo vsakoletnega teka trojk po stopnicah na mariborsko Kalvarijo, kjer združijo rekreacijo z dobrodelnostjo.

Gabrijel Toplak
Vseeno pokali za najhitrejše: 1. mesto in prehodni pokal za ekipo On running team, 2. mesto za ekipo Dvojka 1 in 3. mesto za prvo ekipo PP Slovenska Bistrica.

BREZ PRIPRAV

Tekmovalci so že ob prihodu na prizorišče vzeli nastop precej resno, a tudi dobre volje jim ni zmanjkalo. Med prvimi se je tam pojavila mariborska ekipa Finančne uprave Republike Slovenije, ki ničesar ni želela prepustiti naključju. Tekmovali so že tretjič, zato »progo« poznajo. »Vidnejših rezultatov res nismo dosegli, a gre za dobrodelnost. Četudi smo tukaj brez posebnih priprav, sem sam precej vesel dežja, ki nas bo hladil med tekom,« je pojasnil Inot Klemenčič. Nedaleč stran se je na start pripravljala ekipa Policijske postaje Ptuj, ki so jo sestavljali Sanela Pozman, Marko Vehovar in Marjan Premzl. Slednji je dejal, da posebnih priprav, razen za policijska tekmovanja in v okviru njihovega rednega dela, niso imeli. »Tudi mi še nismo beležili vidnejših uspehov, saj so nam najvažnejši sodelovanje, druženje in dober namen. Edina taktika pa je, da brez poškodb pridemo na vrh in tudi nazaj,« je razložil Premzl.

Gabrijel Toplak
Za mariborsko ekipo Finančne uprave Republike Slovenije, ki so jo sestavljali (z leve) Inot Klemenčič, Petra Križanec in Mitja Bagšič, je bil včerajšnji nastop že tretji.

ZA LETOVANJE OTROK

Poleg direktorja PU Maribor Danijela Lorbka si je prireditev ogledal podžupan Zdravko Luketič, ki ga je glede na vreme presenetila dobra udeležba. Skupaj so zbrali 610 evrov, izkupiček pa bodo namenili za letovanje otrok, zato so letos k izvedbi projekta povabili Zvezo prijateljev mladine Maribor.

Gabrijel Toplak
Želje po nastopu tekmovalcem nista preprečila niti občasen dež niti veter, ampak sta jih družili zgolj dobra volja in dobrodelnost.

POLICISTI ZAČETNIKI

Vabilu na že peto prireditev pa so se odzvali tudi policisti začetniki oziroma tisti, ki se še usposabljajo in jih še pričakujejo v policijskih vrstah. »Zagotovo je tudi tokratni nastop eden izmed testov, ali bomo sprejeti ali ne. Potrudili se bomo, da se vsem dokažemo. Še posebno ker smo se predhodno približno štirikrat preizkusili na teh stopnicah in vemo, česa smo sposobni,« je dejala kandidatka za policistko Ksenija Pušnik. Medtem pa jih je policijski tiskovni predstavnik Miran Šadl še pred začetkom tekmovanja uvrstil na sam vrh. »Glede na čas, ki je bil zelo dober in so mi ga zaupali, lahko rečem, da bodo v krogu favoritov,« je dodal Šadl.