Slovenija

FOTO: Tudi tretji planiški dan ni minil brez Slovencev na zmagovalnem odru

M.J./STA
19. 3. 2016, 20.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tudi na tretji tekmi na planiški letalnici so slovenski skakalci poskrbeli za navdušenje navijačev. V sončnem in toplem vremenu so Jurij Tepeš, Anže Semenič, Robert Kranjec in Peter Prevc poleteli do drugega mesta, pred zadnjo tekmo v dolini pod Poncami pa je še enkrat več za dvig temperature poskrbel Prevc, ki je v drugo pristal pri 246 m.

M24
Naši orli so dosegli odlično drugo mesto.

Kot je zdaj že tradicionalno se je proti Planici v soboto odpravilo ogromno ljudi. Za razliko od prejšnjih dni je bilo manj prometnih zastojev, za kar so si prislužili pohvale organizatorjev, saj so upoštevali navodila rediteljev in policistov, ob letalnici pa se je zbralo 32.500 navijačev. Ti so imeli za videti ogromno dolgih poletov, slovenski orli so se jim za podporo zahvalili z drugim mestom. Posebej jih je navdušil Prevc, ki je v drugo poletel do 246 m, s čimer je bil po bolj skromnem prvem poletu zelo zadovoljen.
Neverjeten dan v Planici

"Zgodba se ponavlja. Vsak dan me prvo serijo nekaj krivi. Maham čez prelet. Drugo serijo se približno zberem in oddelam kot je treba. 'Fajn' bi bilo, če bi na tekmi prikazal dva takšna skoka, kot je bil zadnji," se je na svoja današnja poleta ozrl zmagovalec svetovnega pokala, novoletne turneje, svetovni prvak v poletih in dobitnik malega kristalnega globusa za polete.

"Mogoče malo škoda za Avstrijce, ker so dobro skakali. Malo so me presenetili po dobri strani. Vseeno bi mi bilo, če bi bili izenačeni," je hitro o končnem razpletu - Slovenci so Avstrijce premagali za vsega eno desetinko točke - dodal Prevc.

"Super sta bila poizkusni in prvi skok. Za drugega pa ne vem, kaj bi rekel. Ko sem Gorana vprašal, je rekel, da je bilo z mize dobro narejeno, začutil sem, da bo šlo. Kar naenkrat sem padel dol. Težko bi komentiral, bom pogledal posnetek," pa je bil komentar današnjega dne Kranjca, ki še pravi: "Treba je biti zadovoljen z drugim mestom. Norvežani so ta trenutek zelo močni. Tudi če bi skočil 250 metrov, ne bi bilo dovolj."

Dobre volje sta bila v izteku letalnice tudi preostala člana srebrne slovenske ekipe Jurij Tepeš in Anže Semenič. Prvi je bil končno zadovoljen s svojimi poleti, nad katerimi je prvi in drugi dan že skorajda obupal: "Danes sem pa boljše volje. Ekipa mi je dala dodatnega elana. Danes je bilo drugače. To sem si želel od četrtka. Danes sem končno užival. Bomo videli, kaj bo jutri. Zelo bom vesel, če bom skakal kot danes. Vem, da poleti niso čisto za na vrh."

Svoj delež do končnega drugega mesta je prispeval tudi Semenič, nasmejano je dejal: "Sem zadovoljen. Pokazal sem konstanto. Nekaj živčnosti je bilo. Zbral sem se za skoka, nekako sta mi uspela."

Dramatično tekmo je s trenerskega stolpa spremljal Goran Janus, ki je ob prihodu v iztek letalnice doživel ovacije. Z videnim je bil zadovoljen tudi tretji dan zapored. "Drama do konca. Za nas se je izpeljala sanjsko. Ta trenutek so Norvežani številka 1. Imajo štiri konstantne letalce brez napak, mi smo jih nekaj naredili. Fantastično. Čestitke fantom," je bil Janusov komentar predzadnjega dne planiškega praznika, o nedeljskem velikem finalu pa je dodal: "Jutri je nova tekma, nov dan. Treba bo zadnje atome moči in energijo speljati v polete. Trenutno nam odlično kaže v pokalu narodov. Pomembno nam je, da zadržimo drugo mesto Robija v poletih."