Slovenija

V Novem mestu bodo delili odpustke

STA
13. 2. 2016, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Mestni občini Novo mesto so te dni začeli z novim načinom nadzora parkiranja vozil, pri katerem sodelujejo tudi delavci tamkajšnje Komunale. Ti po novem lahko izdajo predlog prekrška, kar pomeni, da imajo kršitelji v primeru neplačila parkirnine možnost, da v osmih dneh poravnajo t. i. odpustek v znesku 10 evrov, so sporočili iz Novega mesta.

J. S., arhiv DL

V kabinetu novomeškega župana so dodali, da bodo pristojne službe, če kršitelji omenjenega odpustka v navedenem roku ne bodo poravnali, nadaljevale z uradnim postopkom, kršitelj pa bo moral za prekršek plačati 40 evrov kazni in dodatnih 20 evrov sodnih stroškov.

Spremembe in dopolnitve odloka o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Novo mesto, ki jih je potrdil tamkajšnji občinski svet, predvidevajo tudi spremembo prometnega režima in nekatere olajšave pri kaznovanju prekrškov pri parkiranju vozil na za to določenih območjih.

Kršitelji, katerim bodo občinski nadzorniki izdali predlog za prekršek, bodo lahko kazen oz. omenjeni odpustek v znesku 10 evrov poravnali z nakazilom na na predlogu navedeni bančni račun ali na blagajni novomeške parkirne hiše na Novem trgu.

S plačilom navedenega nadomestila pa se bodo izognili kazni zaradi storjenega prekrška, ki so jo novomeški svetniki z omenjenim odlokom znižali za polovico oz. z 80 na 40 evrov, so še sporočili z novomeške občine.