Kultura

Kinodvor se spreminja v pornografski kino Sloga

STA
13. 2. 2016, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Kinodvoru se bo nocoj ob 19.30 s filmom Grške smokvice začela noč erotičnega filma Kinosloga. Retrosex. Zaljubljence bodo v valentinovo vpeljali še filmi Alica v Čudežni deželi seksa, Čudovito telo ter Gola Tanja s Hudičevega otoka. V kinu bodo poskrbeli tudi za posebno vzdušje s tematskim prigrizkom, mislimi o seksu, pesmimi in glasbo.

sta

Kinodvor se bo nocoj za eno noč spremenil v svojega predhodnika - kino Sloga, v katerem so bili erotični filmi redno na sporedu. Na predvečer praznika zaljubljencev bodo postregli z žanrsko četverico filmov, ki jih druži duh nazaj k naravi. "Od mehke in trde erotike do nudističnega filma in filmske avantgarde. Kot vselej na dragocenih, 35-milimetrskih filmskih kopijah," napovedujejo v Kinodvoru.

Prva bo na sporedu Slogina zimzelena uspešnica Grške smokvice v režiji Siegfrieda Rothemunda, sledila bo večna klasika Lewisa Carrolla v preobleki erotičnega muzikala Alica v Čudežni deželi seksa v režiji Buda Townsenda. Kratkometražec Petra Tscherkasskyja Čudovito telo bo nato uvedel film o študentki biologije Goli Tanji s Hudičevega otoka v režiji Juliusa Hofherrja.

Organizatorji bodo poskrbeli za posebno vzdušje. Vsa piva v ponudbi kavarne bodo opremili s seksi sporočilci, po projekciji Grških smokvic pa bodo pripravili pogostitev v grškem slogu.

Večer bodo v Kinodvoru pripravili v sodelovanju z Radiem Študent. Špikerji bodo imeli po vsaki projekciji posebno pesniško intervencijo, ki se bo navezovala na teme iz filmov, poskrbeli bodo tudi za glasbo. Po tretjem filmu bo potekala nagradna igra Ugani tiča. Od ponujenih 69 paketov za ogled vseh filmov jih je na voljo še nekaj več kot polovica.