Slovenija

Začenja se vpis v javne in koncesionirane visokošolske zavode

STA
5. 2. 2016, 07.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes se začenja vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih visokošolskih zavodih in zavodih s koncesijo za študijsko leto 2016/17. Vpis, ki se bo končal 4. marca, poteka elektronsko s kvalificiranim digitalnim potrdilom, kandidati brez tega potrdila pa lahko natisnjen in podpisan prijavni obrazec pošljejo po pošti.

STA
Prvemu prijavnemu roku bosta sledila še drugi prijavni rok od 22. do 29. avgusta in tretji prijavni rok od 1. do 3. oktobra.

Pred iztekom vpisnega roka se bodo kandidati lahko udeležili tudi informativnih dnevov, ki bosta 12. in 13. februarja.

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za javne visokošolske zavode in zavode s koncesijo, torej fakultete, visoke strokovne šole in akademije, je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo v začetku tedna. Za kandidate je skupaj na voljo 18.543 vpisnih mest, od tega 14.626 za redni in 3917 za izredni študij.

Na ministrstvu kandidate pozivajo, naj ob vpisu preverijo tudi, kdaj bodo na posameznih zavodih preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti, če jih študijski program zahteva med pogoji za vpis, ter do kdaj je treba poslati priloge o dokazilih, če so zahtevane.

Ob tem so pojasnili, da naj kandidati prilog glede podatkov o maturi, če so jo ali jo bodo opravili v Sloveniji, ne pošiljajo, saj jih bo visokošolska prijavno-informacijska služba pridobila od Državnega izpitnega centra, tako kot tudi podatke o ocenah v 3. in 4. letniku srednje šole.

Prvemu prijavnemu roku bosta sledila še drugi prijavni rok od 22. do 29. avgusta in tretji prijavni rok od 1. do 3. oktobra.