Slovenija

Cinvenova odločitev glede nakupa Telekoma morda že danes

STA/G.G.
12. 6. 2015, 06.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Potem ko je nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) v sredo potrdil osnovno ponudbo britanskega sklada Cinven za nakup Telekoma Slovenije, ne pa tudi Cinvenovih dopolnil k ponudbi, je danes pričakovati odločitev britanskega interesenta. Neuradno namreč SDH uradni Cinvenov odziv na sklep nadzornikov pričakuje do danes opolnoči.

sta

Cinven je v torek dopolnil svojo že podano končno ponudbo za skoraj tričetrtinski delež v Telekomu, kot razlog za to pa navedel zamude v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji.

Iz makedonske agencije za varstvo konkurence so sicer očitek zavrnili, saj da postopki potekajo v zakonsko določenem roku, ki se izteče 9. julija. Na slovenski Agenciji za varstvo konkurence se še niso odzvali.

V Cinvenu vztrajajo, da so podana dopolnila sestavni del zavezujoče ponudbe in da je iz sklepa nadzornikov razumeti, da ponudba ni bila sprejeta.

V SDH na uradni odziv Britancev še čakajo ter poudarjajo, da postopek še ni končan. Pogovori med upravo holdinga in britanskim skladom Cinven za nakup tričetrtinskega deleža v Telekomu Slovenije se kljub zapletom nadaljujejo, razplet dogodkov pa naj bi bil še povsem odprt. Iz vrst analitikov je slišati ocene, da bo Telekom na koncu vendarle našel novega lastnika.

Nadaljuje pa se tudi pestro politično dogajanje, ki spremlja prodajni postopek. Pred današnjo sejo vlade naj bi o prodaji Telekoma spregovorili tudi najvišji predstavniki koalicije, ki glede tega vprašanja ni enotna.