Slovenija

Vse njegove zmage

Žiga Kariž
23. 2. 2015, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Predsednik Demokratične stranke upokojencev Karl Erjavec nikoli ne razočara. Vedno lahko računate na to, da bo v vladi, ne glede na to, kdo jo sestavlja, prepričani ste lahko, da bo v najbolj pomembnih trenutkih za državo povedal šalo ali dve in da bo koalicijske partnerje v nekem trenutku negativno presenetil. To je že občutil tudi premier Cerar.

STA

V četrtek in petek se je finančnemu ministru Mramorju in premierju Cerarju zagotovo temnilo pred očmi. Ko sta pred poslance končno poslala predlog rebalansa proračuna, ki naj bi bil koalicijsko usklajen in naj bi Sloveniji zagotovil spoštovanje evropskih zavez, se je oglasil Karl Erjavec oziroma poslanci njegove stranke. Zahtevali so takojšnjo uskladitev pokojnin, če bo gospodarska rast več kot 2,5-odstotna. Padlo je veliko težkih besed, obtožb, grozilo se je celo z odhodom iz koalicije.

STA

A tisti, ki spremljajo karierno pot Karla Erjavca in njegove stranke, vedo, da Karl pač ni človek, ki bi zlahka odšel z oblasti. Pričakovano so se stvari umirile, vsi udeleženi v sporu so se na koncu strinjali, da je šlo v resnici »le« za nesporazum okoli trenutka, ko naj bi do uskladitve dejansko prišlo.

STA

Upokojencem, katerih pokojnine mirujejo že od leta 2010, je najbrž vseeno, če počakajo še eno leto, kajne? Pomembno je, da vedo, da zanje skrbi njihova stranka. Desus meni, da so uspeli, Cerar in Mramor sta zadovoljna. Tresla se je gora, rodila se je miš.

Takšnih in drugačnih zmagoslavij je Karl v svoji bogati politični karieri zagotovo že vajen.

Kaj vse je še uspičil Erjavec si preberite v današnji številki časopisa Svet24!