Slovenija

Bodoči študenti in dijaki danes na informativnih dnevih

STA
13. 2. 2015, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na slovenskih fakultetah in srednjih šolah potekajo informativni dnevi, na katerih bodo dijaki in učenci dobili informacije o nadaljnjem izobraževanju.

Wikipedia

Na slovenskih fakultetah in srednjih šolah se danes začenjajo informativni dnevi, na katerih bodo bodoči študenti in dijaki pobližje spoznali srednje šole, višješolske in visokošolske zavode ter smeri izobraževanja. Na ŠOS in DOS ob tem mlade pozivajo, naj zberejo čim več preverjenih informacij o zavodih oziroma programih, za katere se zanimajo.

Predsednik Študentske organizacije Slovenija (ŠOS) Žiga Schmidt tako bodočim študentom svetuje, naj se povežejo s starejšimi kolegi na želenih fakultetah, predstavniki različnih študentskih društev in študentske organizacije, ter tako pridobijo še nekoliko bolj študentski vpogled v dogajanje na posameznem študiju.

Predsednik Dijaške organizacije Slovenije (DOS) Matija Krope Lenarčič pa dijake poziva, naj v največji možni meri izkoristijo informativne dneve.

Prva predstavitvena predavanja študijskih programov na večini fakultet se bodo začela ob 10. uri, popoldne pa ob 15. uri. Prav tako že ob 9. uri bodo svoje programe prihodnjim dijakom predstavile srednje šole, nato pa še tudi ob 15. uri.

Tudi tokrat so študentske in dijaška organizacija pripravile številne aktivnosti. Delili bodo predstavitvene brošure, na info točkah pa bodo mlade pričakali informatorji.

Slovenske železnice pa so zaradi pričakovane gneče poskrbele za dodatne vagone.