Slovenija

Kljub padavinam brez večjih težav

STA/B.K.
16. 11. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Padavine, ki so ponoči zajele Slovenijo, so povzročile naraščanje pretokov rek v zahodnem in južnem delu države. Vodotoki na tem območju danes vendarle naj ne bi presegli opozorilnih vrednosti. Ojezeritev na kraških poljih Notranjskega krasa pa se bo lahko ponovno nekoliko povečala, kaže hidrološka napoved Agencije RS za okolje (Arso).

STA

Na Planinskem polju se gladina vode še postopoma zvišuje, gladina Cerkniškega jezera je ustaljena. Na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini se gladine poplavnih voda znižujejo. Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Gladina vode na Ljubljanskem barju je ustaljena, pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah počasi upada.

Višina morja na mareografski postaji Koper bo danes zjutraj lahko presegla 300 centimetrov, morje pa bi ob tem poplavilo nižje predele obale.

V ilirskobistriški občini so gasilci s ponjavo prekrili plazišče, ki je nastalo pred nekaj dnevi. Na Štirnovi ulici v Ljubljani pa so gasilci okoli 19. ure izčrpali približno kubični meter podtalne vode iz kleti stanovanjske hiše.

Zaradi poplav je še vedno zaprta regionalna cesta Bloška polica-Pudob. Zaprti sta lokalni cesti Planina-Unec in Laze-Planina, zaprtih je tudi več lokalnih cest v okolici Loža in Cerkniškega jezera.