Slovenija

V osrednji Sloveniji nekaj občin z novimi župani

STA/M.J.
20. 10. 2014, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V osrednji Sloveniji je večina občin dobila župana že v prvem krogu lokalnih volitev pred 14 dnevi, nekaj pa se jih je borilo za zmago v drugem krogu. Med drugim so v Trzinu, Borovnici, Komendi in Log-Dragomeru dobili novega župana. Edino zasavsko občino, ki je župana iskala v drugem krogu, Trbovlje, pa bo vodila nova županja.

Dolenjski list

V Trzinu, najrazvitejši slovenski občini po indeksu razvojne ogroženosti, je bil izid nedeljskih volitev eden tesnejših. Po neuradnih izidih, h katerim bodo danes prišteli še glasove, prispele po pošti, je s 13 glasovi prednosti zmagal Peter Ložar. Na županskem mestu bo nasledil dolgoletnega trzinskega župana Toneta Peršaka, ki tokrat ni kandidiral, se je pa Ložar na volitve podal prav skupaj s Peršakovo Listo za trajnostni razvoj Trzina.

V Občini Log-Dragomer je kot nestrankarski kandidat slavil znani slovenski vzdržljivostni motociklist in udeleženec številnih relijev Dakar Miran Stanovnik.

V Borovnici je aktualnega župana Andreja Ocepka premagal Bojan Čebela, v eni najrazvitejših občin Komendi pa je slavil Stanislav Poglajen, medtem ko dosedanji župan Tomaž Drolec ni kandidiral.

V občinah osrednje Slovenije so o županih večinoma odločili že v prvem krogu. V prestolnici in tudi v vrsti drugih občin so še en mandat zaupali že dosedanjim prvim možem občine, med drugim v Kamniku, Grosupljem, Ivančni Gorici, Domžalah in Litiji.

Trbovlje pa bo poslej kot županja vodila Jasna Gabrič, ki je bila nazadnje podžupanja občine, v Trbovljah pa jo mnogi poznajo tudi kot nekdanjo radijsko voditeljico na Radiu KUM.