Slovenija

Janković študente uči poslov

LT
18. 10. 2014, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Mladim ekonomistom je Zoran Janković prodajal izbrane filozofske puhlice in pri tem dejal, da to ni nobena filozofija, ampak življenjski nauki, ki izhajajo iz njegovih izkušenj s človeško naravo. Poglejmo, kakšne »modrosti« je ekonomistom natrosil župan Ljubljane, ki se mu je na isti dan v stečajno maso potopila družba KLM.

MR

»To so vse praktične izkušnje, nobene filozofije!« je govoril Janković in kot svoje pogruntavščine trosil puhlice, ki so sicer zrasle na zeljniku zahodne filozofske tradicije. Očitno mu je posebej všeč filozof življenja – Friedrich Nietzsche. Njegov rek »Kar te ne ubije, te naredi močnejšega« je namreč povedal s kar največjim zanosom.

Spregovoril je tudi o obtožbah in ovadbah proti njemu, pri čemer se je pohvalil, da mu do zdaj niso še ničesar dokazali.

Iz učbenika, ki ga je pisalo Jankovićevo življenje, je navedel tudi nauk, da smo ljudje po naravi sebični. Glede tega se je sicer pojavilo nekaj oporekanj, nekateri študenti so namreč menili, da ljudje med seboj tudi sodelujemo. A je Janković ta pogled hitro nadgradil z besedami, da ljudje sicer sodelujemo v ekipah, a iz sebičnih razlogov. Naloga voditelja pa je, da te sebične strasti ljudi premosti v dobro ekipe.

Prav takšne osebnostne lastnosti marsikdo očita organizatorju dogodka – Klubu Š.E.F. (študent ekonomske fakultete), okoli katerega se že dalj časa zbirajo študentski »politiki«, ki glasove volivcev kupujejo z organizacijo elitističnih zabav, na katerih s prodajo žganih pijač služijo na račun študentov. Na dogodku smo opazili stalnega spremljevalca te frakcije – Marka Trajberja, brand menedžerja v podjetju G3 Spirits. Vsak dogodek Kluba Š.E.F., skupine, ki je bila v prejšnjem mandatu znana pod imenom Povezani in ki se je na ramenih Igorja Šoltesa skušala neuspešno prebiti v državni zbor, je namreč zastavljen kot promocija za družbo G3 Spirits.

Več preberite v tiskani izdaji časnika Svet24.