Slovenija

Pleše kolo ali Polko?

B.K.
9. 10. 2014, 22.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predsednik študentske organizacije Univerze na Primorskem Seit Demiri, ki je na položaju šele slabo leto, je iz študentskega organiziranja že skočil v lokalno politiko.

screenshot

Na minulih volitvah je v Kopru vodil štab kandidatke za županijo Polke Boškovič, ki je sicer ves svoj nastop gradila le na obtoževanju Borisa Popoviča za katastrofalno stanje v Mestni občini Koper.

Čeprav je Seit Demiri ves čas kampanje zagotavljal, da se je Boškovič pridružil kot posameznik in ne kot predsednik koprskih študentov, je to vseeno precej malo verjetno. Naši viri so nam namreč potrdili, da se je v zadnjih tednih po znanih lokalih v Kopru z Boškovičevo sestajal cel vrh ŠOUP-a, vključno z razvpitim večnim direktorjem Sebastjanom Koklom. Ta je javnosti bolj znan kot predsednik obalnega SD-ja in po 100.000 evrih, ki jih je s pajdašem Luko Jurijem dobil od Evropske unije za nikoli viden novinarski portal primorska.info.

Sam Demiri je sicer ob začetku mandata v intervjuju za Primorske novice poudaril, »da če bo kdaj član katere stranke, nikakor ne bo predstavnik študentov saj naj se mu to ne bi zdelo fer«. No, fer morda ni, a kot se vsaka plošča enkrat obrne, je tudi Demiri svoj položaj študentskega funkcionarja izkoristil za skok v lokalno politiko. Še enkrat več je tako študentsko organiziranje postalo talec prepotentnih povzpetniških mladostnikov.