Slovenija

Noče plačati za Kurbo?

Č.K.
28. 8. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ena najbolj znanih hrvaških pisateljic Vedrana Rudna se je v svojem blogu spravila na znano slovensko igralko.

Rudanova trdi, da ji je slovenska igralka za avtorske pravice od predstave Kurba dolžna okoli tisoč evrov. Tomićeva vse očitke zavrača in trdi, da bi se Rudanova rada izognila plačilu davka.
Violeta Tomić je že slab mesec poslanka Združene levice v slovenskem parlamentu, stranke, ki si vsaj po izjavah njenih članov prizadeva ne samo za prihod novih obrazov v politiko, ampak tudi za drugačno politiko. Politiko, ki si bo prizadevala za več sociale, pravice delavcev in prekercev in ohranitev javnega zdravstva in šolstva. Pa to res velja? Če bi prebrali zapis znane in pronicljive hrvaške novinarke in pisateljice Vedrane Rudan, bi lahko dejali, da so to, vsaj za poslanko Violeto Tomić, le prazne besede. Rudanova v svojem besedilu z naslovom Teta Violeta namreč trdi, da ji je slovenska igralka in po novem tudi poslanka dolžna več kot tisoč evrov. Obenem jo poziva, naj čim prej poravna svoje zapadle obveznosti.
Rudanova v zapisu, ki je segel tudi onkraj meja Hrvaške, trdi, da ji Violeta Tomić že dalj časa dolguje in ne želi izplačati avtorskih pravic za njeno monodramo Kurba, ki jo je Tomičeva več kot uspešno odigrala v Sloveniji in tudi v tujini. »Tomićeva mi je pred meseci sporočila, da mi dolguje več kot tisoč evrov, vendar bi jaz morala … Najti neko številko in se oglasiti njeni agenciji, ta agencija pa bi meni za določen odstotek … Zanimivo je, kako so se vstopnice kupovale brez kakršnihkoli formalnosti, ko pa je avtorju treba dati njegov delež, se od zveze Nato pričakuje, da bo rešil problem,« je med drugim zapisala Rudanova. V nadaljevanju je Rudanova dodala, da je morala imeti ves čas v mislih, da je uboga Tomićeva reva in da je njeno življenje izjemno težko. Pred tednom dni je znova prejela elektronsko pošto, v kateri ji, če verjamemo Rudanovi, Tomićeva trdi, da bi rada poravnala dolg, vendar nima dovolj denarja, čeprav se je ravno vrnila z dopusta. »Medtem je gospa Tomić postala članica slovenskega parlamenta. 
Celotno zgodbo preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Set24!