Slovenija

Maček s kaznijo ni zadovoljen

M. R.
20. 8. 2014, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zagovornik Branka Mačka, odvetnik Damir Ivančič, bo višino izrečene kazni, 7 let in 4 mesece, izpodbijal pred celjskim višjim sodiščem.

STA

Kot je pojasnil odvetnik Ivančič za STA, se mu zdi izrečena kazen glede na sodno prakso previsoka. Ob tem je dodal, da si vsakdo želi odprto in pošteno sojenje, ne pa medijsko gonjo.

Maček je oktobra 2009 pijan povzročil prometno nesrečo na avtocesti pri Arji vasi, v kateri so življenje izgubili trije celjski mladostniki.

Spomnimo. Tožilstvo je Mačku na ponovnem sojenju pred celjskim okrožnim sodiščem očitalo, da je nesrečo povzročil iz malomarnosti, za kar je predvidena kazen do osem let zapora, prvič pa se je na zatožni klopi znašel zaradi nekoliko »težjih« očitkov, in sicer predrzne vožnje z naklepom, za kar je predvidena kazen do 12 let zapora.

Leta 2012 so sodniki Mačku za predrzno vožnjo z naklepom prisodili 10 let zapora, vrhovni sodniki pa so ga po tem, ko je eno leto že prebil na Dobu, zaradi napak v sodnem postopku izpustili na prostost in primer vrnili v ponovno odločanje kolegom prve stopnje, kjer je bil naposled obsojen na 7 let in 4 mesece zapora.

Maček je v noči na 2. oktober 2009 pijan povzročil prometno nesrečo na avtocesti pri Arji vasi, v kateri so življenje izgubili 24-letni Peter Kračun, 21-letna Tjaša Koštomaj in 22-letna Nataša Godec. Takrat 21-letna Jerneja Rošker pa se je v nesreči hudo poškodovala.