Slovenija

Sojenje 32-letnemu domnevnemu posiljevalcu

STA / J.P.
12. 6. 2013, 19.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je danes potekal predobravnavni narok za 32-letnega Ljubljančana, ki je osumljen treh poskusov posilstva.

Reuters

Na sodišču vsebine predobravnavnega naroka niso razkrili. So pa pojasnili, da bo razpisana glavna obravnava, iz katere bo javnost izključena, kar je soglasen predlog strank.

Obtožnico zoper 32-letnika je ljubljansko okrožno državno tožilstvo vložilo konec marca.

Policija je moškega izsledila po dveh napadih oziroma poskusu posilstva na območju Bežigrada 2. decembra lani in ga s kazensko ovadbo privedla na zaslišanje k ljubljanskemu preiskovalnemu sodniku, od koder je odšel na prostost.

Z nadaljnjo preiskavo so ugotovili, da je osumljeni podobno dejanje storil že 29. novembra lani v središču Ljubljane. Zaradi novih dejstev pa so mu ponovno odvzeli prostost in ga zaradi suma poskusa posilstva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil hišni pripor.

Na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku so ga znova privedli aprila, po novem spolnem napadu na mlajšo žensko v Ljubljani, ko je preiskovalni sodnik zanj odredil enomesečni pripor z možnostjo podaljšanja. Tega posilstva je bil sicer kasneje osumljen 28-letni moški iz okolice Litije.