Slovenija

Virant uradni odgovor sindikatov pričakuje do četrtka

STA / S.R.
22. 4. 2013, 15.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po besedah ministra za notranje zadeve in javno upravo Gregorja Viranta vlada zaenkrat še ni dobila skupnega odgovora sindikatov javnega sektorja na vladne predloge, ampak le odgovore posameznih sindikatov.

Mediaspeed

Virant pričakuje uradni odgovor sindikatov še danes ali najpozneje do četrtka. "Ko bomo ta odgovor dobili, bomo takoj predstavili vladni protipredlog oziroma približevalni predlog," je v odgovoru na poslansko vprašanje poslanca NSi Jožefa Horvata v DZ napovedal Virant. Ob tem je dejal, da računa na razumevanje sindikalne strani, da je treba javni sektor prilagoditi gospodarskemu stanju.

Po Virantovih besedah "na koncu moramo tako ali drugače priti do tega, da prinesemo noter 160 milijonov evrov". V nasprotnem primeru, tako minister, ne bo mogoče realizirati letošnjega proračuna oziroma bo decembra zmanjkalo za plače.

Virant je znova poudaril, da vladni pristop k znižanju plačne mase v javnem sektorju temelji predvsem na tem, da se ne gre v odpuščanje iz poslovnih razlogov. Kot glavni vladni ukrep je minister omenil znižanje dodatka za delovno dobo.