Pohotni upokojenec

Nočna mora med vožnjo od Frankopanske do Slovenske ulice

R.T.
9. 2. 2018, 10.19
Posodobljeno: 9. 2. 2018, 10.32
Deli članek:

V Zagrebu so nepravnomočno obsodili 56-letnega upokojenca, ki se je med mestno vožnjo s tramvajem z nabreklim spolovilom drgnil ob 20-letnico, piše hrvaški Jutarnji list.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sodišče v Zagrebu je zaradi spolnega nadlegovanja 20-letnice nepravnomočno obsodilo 56-letnega D. S., piše hrvaški časnik Jutarnji list, ki navaja še,da se pohotnež sicer ne čuti krivega.

Upokojeni D. S. se je novembra 2016 na tramvaju med vožnjo od Frankopanske do Slovenske ulice v Zagrebu z nabreklim penisom drgnil ob nogo 20-letnice, ki jo je nato še zagrabil za zadnjico. Ta je na nadlegovanje odgovorila s kričanjem in klicanjem policije, zaradi česar se je pohotnež pognal v beg, vendar ga je hitro ustavil policist v civilu.

»Najprej nisem vedela, s katerim delom telesa se je name prislonil, a ko sem začutila dotik roke na stegnu in zadnjici, sem se obrnila in pod njegovo trenirko opazila spolovilo v erekciji,« njene besede navaja Jutarnji list. A D. S. je njene navedbe odločno zanikal. Trdil je, da je dekle začelo kričati povsem neizzvano in da se je ni niti dotaknil. Na sodišču je dejal še, da ima psihološke težave še iz časa vojne, zaradi česar je ob njenih krikih »policija, policija,« preprosto zbežal, saj da se policistov boji. Na vprašanje sodnice, zakaj je žrtev po napadu s prstom pokazala ravno na njega, je zabrusil, da je glede na njene izjave očitno govora o osebi, ki jo »vedno nekdo otipava.«

Sodnica ga je kljub obsežni dokumentaciji o njegovih tavmatičnih izkušnjah iz preteklosti, ki jo je sodišču predložil njegov odvetnik, spoznala za krivega spolnega nadlegovanja ter ga obsodila na šestmesečno zaporno in dveletno pogojno kazen nedavno. Odredila mu je tudi obvezno psihiatrično zdravljenje.