Serijski morilec

FOTO in VIDEO: V vrtnarjevih cvetličnih koritih našli trupla šestih moških

R.T.
9. 2. 2018, 08.10
Posodobljeno: 9. 2. 2018, 08.37
Deli članek:

Javnost je zgrožena nad nedejavnostjo policije, ki dolgo časa ni posvetila pozornosti številnih izginotij v gejevski skupnosti.

Profimedia
Preiskava na njegovem posestvu.

Youtube
Domnevni serijski morilec Bruce McArthur.

Kanadska policija bo razširila preiskavo, povezano z vrtnarjem in domnevnim serijskim morilcem Bruceom McArthurjem iz Toronta, potem ko so na enem njegovih posestev našli posmrtne ostanke najmanj šestih oseb.

Trupla so našli v velikih cvetličnih koritih ob stanovanjski nepremičnini v Torontu, kjer je 66-letni McArthur opravljal svojo vrtnarsko dejavnost in shranjeval svojo orodje. Z georadarjem so odkrili še nekaj drugih sumljivih območij na posestvu, ki jih bodo izkopali v naslednjih dneh, pri čemer jih pri delu močno ovirajo nizke temperature. Zamrznjena tla zdaj poskušajo ogreti s posebnim grelnikom. Na posestvu so sicer našli 15 cvetličnih korit, pri čemer vseh še niso temeljito preiskali, domnevajo pa, da je število njegovih žrtev še precej višje. Kriminalsti so hkrati preiskali še vsaj 30 drugih posestev v mestu, kjer je morilec v preteklosti vrtnaril.  

Profimedia
Preiskava na njegovem posestvu.

Gejevska skupnost in nedejavna policija

Na policijo v mestu se je vsul plaz kritik, saj jo javnost obtožuje, da ni storila dovolj, da bi zaščitila pripadnike homoseksualne skupnosti, ki so bili tarča tega izprijenega serijskega morilca. Ti so policijo več let pozivali, naj bolj temeljito preišče vrsto izginotij v njihovi skupnosti, saj so bili zaskrbljeni, da med pogrešanimi osebami obstaja povezava. Policija, ki je preiskavo dolgo časa skrivala pred očmi javnosti, priznava, da je seznam pogrešanih oseb zelo obsežen ter da se bodo morali za iskanje povezave med McArthurjem in temi osebami zakopati daleč v preteklost.

McArthurja so sicer aretirali 18. januarja, prvotno pa so ga obtožili umorov 44-letnega Selima Esena in 49-letnega Andrewa Kinsmana. Pozneje so ga obtožili še dodatnih treh umorov, saj je domnevno umoril še 58-letnega Majeeda Kayhana, 50-letnega Sorousha Mahmudija in približno 43 let starega Deana Lisowicka, vendar gre pričakovati, da bo obtožnica na koncu precej zajetnejša.

Profimedia
Preiskava na njegovem posestvu.