34-letni ničprida

Z masko na glavi kradel in ropal po Ljubljani

S.R.
9. 2. 2018, 09.09
Posodobljeno: 9. 2. 2018, 09.13
Deli članek:

Policisti so izsledili 34-letnega roparja, ki je slab mesec dni sejal strah po Ljubljani.

P. K.
Fotografija je simbolična.

Ljubljanski policisti so v okviru preiskave ugotovili, da je takrat še neznani zamaskiranec 29. decembra lani vstopil v prodajalno na Prušnikovi ulici v Ljubljani, pristopil do zaklenjene blagajne, za katero je takrat stala uslužbenka, in jo poskušal na silo odpreti. Ker mu to ni uspelo, je praznih rok s kraja pobegnil.

Ugotovili so še, da je 8. januarja zamaskiran vstopil v prodajni kiosk na Celovški cesti ter od zaposlene zahteval denar, ki mu ga je v strahu za življenje tudi izročila. Prilastil si je več sto evrov. Tri dni pozneje se je ob približno 18. uri z masko na glavi vrnil na kraj zločina, vendar ga je zaposlena tokrat opazila in se v kiosk zaklenila. Razjarjen ropar je nato vrata trafike poskušal odpreti na silo, vendar je bil pri tem neuspešen, zato jo je hitro ucvrl. 

Zlikovec je znova udaril 16. januarja. Takrat je vstopil v športno dvorano na Štuli, pristopil do zaposlene v recepciji, in ukradel denarnico, v kateri je bilo več sto evrov gotovine. Tudi po tem dejanju mu je uspelo pobegniti.

Policisti so na podlagi preiskave teh kaznivih dejanj stopili na sled 34-letnemu moškemu iz Ljubljane, ki so ga 6. februarja izsledili in ga tudi pridržali. 34-letnik trenutno sedi v priporu, medtem ko policisti s preiskavo nadaljujejo, saj ga sumijo še nekaj podobnih kaznivih dejanj.