Nočna drama v Medvodah

FOTO: S ceste zdrsnil tovornjak z utekočinjenim kisikom; evakuirali prebivalce

S.R.
2. 2. 2018, 06.20
Posodobljeno: 2. 2. 2018, 10.20
Deli članek:

Malo pred polnočjo se je v Medvodah zgodila prometna nesreča, zaradi katere sta bili potrebni evakuacija prebivalcev in zapora cest.

Bobo
Odstranjevanje posledic nesreče v Medvodah.

Ob 23.25 je z Gorenjske ceste v Medvodah v bližnji gozd zdrsnilo tovorno vozilo, ki je prevažalo utekočinjeni kisik, sporoča uprava za zaščito in reševanje. Vozilo se je prevrnilo na bok. Reševalne enote so oskrbele voznika, medtem ko je policija zaprla cesto in območje okoli nesreče.

Trenutno na kraju poteka prečrpavanje snovi iz cisterne - 21 ton tekočega kisika -, kar bo predvidoma trajalo še nekaj ur.

Zaradi prečrpavanja tekočega dela kisik gasilci GB Ljubljana, PGD Preska Medvode in PGD Zgornje Pirniče skupaj s štabom civilne zaščite občine Medvode ter županom izvajajo evakuacijo bližnjih stanovalcev, ki se je začela ob 3. uri in bo potekala štiri do pet ur. Od 50 do 70 evakuiranih prebivalcev je na varnem v športni dvorani Medvode. V času intervencije do preklica velja popolna zapora glavne ceste skozi Medvode. Za zdaj še ni informacij o vzroku nesreče.

Zapora cest

Občina Medvode
Skica zapore cest.

Mestne oblasti zaradi popolne zapore dela Gorenjske ceste od krožišča na klancu do križišča pri trgovini Spar, Donove ceste in dela Ostrovrharjeve ulice pričakujejo zastoje iz smeri Gorenjske in Ljubljane, zato vsem voznikom priporočajo, da se pravočasno odpravijo od doma. Vsem, ki prihajajo iz smeri Škofje Loke in Kranja priporočajo obvoz v smeri Zbilj proti avtocesti Kranj-Ljubljana, tiskim, ki prihajajo iz Ljubljane, pa predlagajo, da se v Šentvidu preusmerijo na avtocesto proti Gorenjski. Avtobusom bo omogočen obvoz po Donovi cesti.