Upokojen policist

Mojster borilnih veščin Milan dobil »bitko« s policisti

Gabrijel Toplak
17. 1. 2018, 20.30
Deli članek:

Sodnica Tanja Rot je po zaslišanju več prič dejala, ni dovolj dokazov, da bi ga lahko obsodili. Ker nima nobenih prihodkov, ga je oprostila vseh stroškov.

STA
Je tudi mojster borilnih veščin – ima črna pasova iz juda in ju-jitsuja.

Na zatožno klop je včeraj sedel upokojeni policist Milan Volgemut, ki mu državni tožilec Andrej Kirbiš očita napada na uradni osebi. Obtoženi očitke ves čas zanika in to se mu je včeraj obrestovalo. Sodišče ga je oprostilo, a se je vrnil v Mursko Soboto, kjer je na prestajanju zaporne kazni.

POŠKODOVANI DVE OSEBI

Februarja 2014, ko je bil v priporu v Mariboru, naj bi Volgemut v prostorih zdravstvenega doma najprej s komolcem poskušal udariti pravosodnega policista. Ta se je izmaknil udarcu, a naj bi mu bil Volgemut zagrozil, da ga bo že »porihtal«. Z grožnjami naj bi nadaljeval tudi v prostorih mariborskih zaporov in še istega dne hotel obračunati s še enim pravosodnim policistom. Zgrabil naj bi ga za ovratnik in z glavo udaril v obraz, pozneje pa ga prijel še za obleko in potegnil nase, da sta skupaj padla po stopnicah. Ležečega paznika naj bi tudi tleh poskušal udariti, a so mu na pomoč priskočili drugi pravosodni policisti in Volgemuta obvladali. Poškodbe sta utrpela oba. Volgemutu je za očitano kaznivo dejanje grozilo najmanj šest mesecev in največ pet let zapora, tožilstvo pa je zanj zahtevalo deset mesecev zapora.

POLICISTI O DOGODKU

Pred sodišče je kot priča stopil tudi pravosodni policist Gregor Nagode in povedal, da je bil takrat v bolniškem staležu, zato o dogodku ne ve ničesar. Ga je pa Volgemut, ki je sodišču zatrjeval, da je bil zagotovo tam, vprašal, ali ima na roki kakšno tetovažo. »Imam, na obeh rokah,« mu je odgovoril Nagode. Tega dne je bil sicer v službi pravosodni policist Miha Primc, ki pravi, da v sam primer ni bil vpleten. »Pozneje so me v dežurni sobi seznanili z dogodkom, pripornika, ki je bil nezavesten, sem tudi spremljal v UKC Maribor. Imel je krvavo ustnico, drugega se ne spomnim. Tudi tega ne vem, kdo je bil vpleten v pretep, saj je bilo tam več ljudi,« je pojasnil Primc.

PRIPORNIK SLIŠAL KRIČANJE

Je pa v sodno dvorano vnesel nekakšen »nemir« bivši pripornik Elvis Pajić. V uvodu je dejal, da mu Volgemut ni bil simpatičen, saj je nekdanji policist, teh pa v zaporih ne marajo. »Tistega dne sem bil z dvema pripornikoma v fitnesu, ko naenkrat zaslišimo glasno kričanje od bolečin. Spomnim se, da sem ga videl klečati na kolenih, ko ga je eden od policistov brcal s kolenom, drugi pa z roko tepel po hrbtu. Volgemut je glasno vzklikal 'pustite me' in 'na pomoč'. Tudi prepoznal bi policiste, ki so ga pretepali,« je poudaril Pajić.