SVETOVNI PODVIGI

Mladenič iz Vojnika po Celju sejal strah in trepet

S.S.
8. 1. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Nadlegoval je občane in razbijal tujo lastnino (fotografija je simbolična).

10 Kranjskogorski policisti so obravnavali pet prijav kraj smučarske opreme.

9 V Portorožu je nekdo pred hišo oškodovanca požgal dve palmi in oleander. Škode je za več kot 200 evrov.

8 Sevniški policisti preiskujejo primer poškodovanja prometne signalizacije: na cesti proti Zavratcu so vandali polomili 13 plastičnih stebričkov oziroma smernikov ter izruvali dva prometna znaka.

V Portorožu je nekdo pred hišo oškodovanca požgal dve palmi in oleander. 

7 Ljubljanski policisti so v Šiški obravnavali vlom v stanovanje. Lastnik pogreša vakuumski sesalnik.

6 V Butari pri Kopru je nekdo poškodoval krmišče za živali, na lovski preži pa razbil steklo. Škode je za približno 300 evrov.

5 Dolenjski policisti so na Selih pri Zajčjem Vrhu obravnavali vlom v zidanico. Lastnik pogreša 25 kilogramov suhomesnatih dobrot in 150 litrov modre frankinje. Škode je za več kot 400 evrov.

4 Koprskim policistom je domačinka iz Sv. Antona potožila, da se počuti ogroženo, ker se sosed »igra« s pirotehniko. Na kraju so policisti zasegli ostanke eksplodiranih petard, kršitelju pa izrekli globo.

25 bal sena so vandali uničili kmetu iz okolice Bleda.

3 Novomeški policisti so prejeli obvestilo, da je v Verdunu voznik avtomobila trčil v stanovanjsko hišo in odpeljal naprej. Policisti so 56-letnega povzročitelja izsledili doma; možakar je bil očitno pijan, v postopku ni želel sodelovati, policistom je psoval mater, enega pa je celo udaril. Možakarja so nato policisti obvladali z nekoliko tršimi prijemi, treznil se je na postaji, odpuščen pa je bil s plačilnimi nalogi.

2 Blejski policisti iščejo neznanca, ki je med Koritnim in Šobcem kmetu poškodoval 25 bal sena.

1 Celjski policisti so imeli opravka s podivjanim 25-letnikom iz Vojnika. Na Prešernovi ulici v Celju je v dve občanki vrgel pločevinki, na vhodnih vratih lokala in trgovine pa razbil steklo. Škodo je povzročil še na Gubčevi ulici, kjer je prav tako razbil vetrobransko steklo na avtu. Policija obljublja ustrezen ukrep.