Grozljiva noč

Oče zaklal mamo, zadavil hčerko Leo in se pognal v smrt

R.T.
4. 1. 2018, 08.36
Posodobljeno: 4. 1. 2018, 11.51
Deli članek:

Vstop v novo leto je pretresel našo severno sosedo. Dunajčan je zaklal svojo ženo, svojo hčerko pa poslal na urgenco, kjer je danes umrla.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Dunajsko okrožje Leopoldstadt je bilo včeraj zavito v črnino. 41-letniku se je povsem omračil um, pograbil je kuhinjski nož in z njim do smrti zabodel svojo 45-letno ženo. Ženska, sicer srbskih korenin, je bila na mestu mrtva.

Moški se ni ustavil niti po tem krvavem dejanju, saj je nato roko dvignil še nad svojo desetletno hčerko Leo, ki jo je želel zadaviti. Kot je za časnik Heute potrdila avstrijska policija, je imela hčerka na predelu vratu modrice, ki so posledica davljenja. Krvnik je nato odprl okno v petem nadstropju stanovanjskega bloka in se pognal v globino. Na poziv sprehajalcev, ki so na tleh pred stavbo uzrli njegovo truplo, je na prizorišče prispela policija, ki je vdrla v stanovanje ter tam naletela na truplo 45-letnice in negibno telo njene hčerke.

Mala Lea je takrat že bila bitko s časom. Reševalci so jo nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki ugotovili, da ima hude poškodbe možganov. Kot je poročal Heute, se je deklica tekom včerajšnje noči še vedno borila za življenje, danes pa je za posledicami poškodb umrla. Motiv za to krvavo dejanje zaenkrat še ni znan.