Pazljivo!

Pred prazniki več vlomov v hiše

B.K.
24. 12. 2017, 11.47
Posodobljeno: 24. 12. 2017, 11.55
Deli članek:

Policisti v zadnjih dneh poročajo o večjem številu vlomov v hiše.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V petek, 22. decembra so bili ljubljanski policisti okrog 20. ure obveščeni o vlomu v hišo na Ulici Pohorskega bataljona v Ljubljani. Neznani storilec je popoldan vlomil skozi kletna vrata, pregledal prostore in odtujil denar in ročno uro. Nastalo je za okrog 1000 evrov škode.

Istega dne je popoldan neznani storilec vlomil v hišo v Medvodah, kamor je prišel skozi kletno okno, prostore pregledal in odtujil več kosov nakita ter kovinsko zaklenjeno omaro v kateri je bil denar in trije kosi orožja. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V soboto, malce pred drugo jutranjo uro, so ljubljanski policisti prejeli obvestilo o vlomu v gostinski lokal v Kočevju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata gostinskega lokala, od koder je odtujil denar. Nastalo je za nekaj sto evrov materialne škode.

Zvečer pa je neznanec vlomil v hišo na Škofljici. V prostore je vstopil skozi okno, iz notranjosti pa odtujil denar. Lastnika je oškodoval za približno 2500 evrov.

Vlomi pa se na območju Policijske uprave Ljubljana niso končali. Danes nekaj minut pred sedmo jutranjo so policisti namreč prejeli obvestilo, da je ponoči neznanec vlomil v hišo na območju Šiške. Iz notranjosti je odtujil več kosov nakita, s čimer je lastnika oškodoval za približno 1500 evrov.

Vlomi pa se niso dogajali samo na območju PU Ljubljana. Mariborski policisti so sporočili, da je neznani storilec na območju Vurberka vlomil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in ukradel več kosov nakita ter 1500 EUR gotovine. Z dejanjem je 45-letno lastnico oškodoval za 3000 EUR.

Miru pa niso imeli niti kranjski policisti. Na Bobovku je bilo namreč med petkom in soboto prav tako vlomljeno v stanovanjsko hišo, kjer je neznanec odtujil neznano količino denarja. V zadnjih nekaj dneh je bilo vlomljeno tudi v stanovanjsko hišo na Cesti gorenjskega odreda na Bledu, policisti pa so včeraj popoldan na smučišču v Kranjski Gori obravnavali še tatvino smuči.