17 odstotkov

Na Dolenjskem bo komunala cenejša

STA/B.K.
24. 12. 2017, 09.50
Posodobljeno: 24. 12. 2017, 09.52
Deli članek:

Svet županov Centra za ravnanje z odpadki Dolenjske (CeROD) je na zadnji seji soglasno sprejel sklep o sprejemu elaborata o oblikovanju cen za storitev obdelave in odlaganja odpadkov za obdobje po novem letu. Zaradi uspešnega poslovanja te družbe so za ceno komunalne storitve ravnanja z odpadki po novem letu potrdili 17-odstotno znižanje.

Arhiv Svet24

Po podatkih družbe je znižanje cen obdelave in odlaganja odpadkov za občane dolenjskih in belokranjskih občin posledica lanskega in letošnjega dobrega poslovanja ter obvladovanja stroškov.

V podjetju CeROD ocenjujejo, da bo mesečni prihranek za štiričlansko gospodinjstvo z novim cenikom znašal približno 1,2 evra. Svet županov pa bo zaradi letošnjega pozitivnega poslovanja v začetku prihodnjega leta odločal še o predlogu, da bi občanom vrnili od 15 do 20 odstotkov letošnjih plačil, kar pomeni, da jim zneska za obdelavo in odlaganje odpadkov dva meseca ne bi zaračunali.

Svet županov je tudi na svoji zadnji seji soglasno sprejel poslovni in načrt naložb prihodnjega leta, so še sporočili iz podjetja CeROD.

Podjetje CeROD po zadnjih podatkih združuje 15 družbenic. To so Mestna občina Novo mesto in občine Straža, Šmarješke Toplice, Šentjernej, Škocjan, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Mirna Peč, Črnomelj, Metlika, Semič, Brežice, Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki.