Ropar

Hop, Cefizelj: policisti so ga že našli

T.L.
14. 12. 2017, 11.16
Posodobljeno: 14. 12. 2017, 11.17
Deli članek:

Policija je sporočila, da so po objavi fotografije roparja trgovine v Kranju že prijeli. Iščejo pa še storilca dveh letošnjih nepreiskanih ropov.

PU Kranj
Po zaslišanju je bil osumljenec izpuščen na prostost.

Kranjski kriminalisti so včeraj popoldan na podlagi zbranih obvestil pridržali moškega, ki je osumljen torkovega ropa trgovine na Planini v Kranju. V ropu je storilec zaposlenim grozil z orožjem – policisti so sicer ugotovili, da je uporabil imitacijo pištole – in odtujil manjši znesek gotovine. Ropar na srečo ni poškodoval nikogar, po dejanju pa je pobegnil peš.

Po zaslišanju je bil že včeraj osumljenec na prostosti, bo pa za kaznivo dejanje kazensko ovaden.

Kot ob tem še sporočajo iz policije, so v lanskem letu storilci na Gorenjskem izvršili deset ropov, šest so jih kriminalisti preiskali. V letošnjem letu je ropov šest, preiskani pa so štirje.

Nepreiskan je rop trafike na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah, ki se je zgodil 6. februarja, ko je neznan moški, ki je star približno 30 let, okoli 18. ure prodajalki grozil z ostrim predmetom. Odnesel ni ničesar.

Moški je visok okoli 170 cm, je suhe postave, v času ropa pa je imel obraz zakrit s šalom (v oranžni in bež barvi), oblečen pa je bil v jakno z "vojaškim vzorcem" in kapuco, ki jo je nosil preko glave.

Drugi nepreiskani rop pa se je zgodil 3. novembra ponoči. Okoli 1.50 je neznani storilec vstopil v gostinski obrat na Primskovem v Kranju in po grožnjah z orožjem odtujil nekaj denarja. Storilec je suhe postave, oblečen pa je bil v jakno in trenirke temne barve, obut pa v čevlje svetlo rjave barve. Obraz je imel zakrit.

Policija prosi vse, ki kaj vedo o ropih, da podatke sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.