Dva ločena primera

"Fizično" je zavrnil povabilo varnostnika, drugega so iskali s helikopterjem

T.L.
13. 12. 2017, 14.06
Posodobljeno: 13. 12. 2017, 14.08
Deli članek:

Policija preiskuje dva ločena dogodka, ki sta se v torek zgodila v Ljubljani. V enem je bil lažje poškodovan varnostnik, v drugem pa so nepridiprava iskali tudi s pomočjo helikopterja.

arhiv
Fotografija je simbolična.

Policija je v torek ob 16.45 sprejela obvestilo o roparski tatvini v trgovskem centru na Šmartinski cesti v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je za zdaj še neznani storilec kradel oblačila in iz njih tudi odstranil zaščitne priponke. KO pa je z ukradenim plenom želel zapustiti trgovino, ga je zaustavil varnostnik in ga povabil v službene prostore. Storilec se je takrat fizično uprl varnostniku in pobegnil s kraja. Varnostnik je v dogodku utrpel lahke telesne poškodbe, policisti pa s preiskavo nadaljujejo. 

Nekoliko kasneje, ob 18.50, so policijo obvestili o poskusu drzne tatvine v prodajalni v Kamniku. Za zdaj še neznani storilec je vstopil v prodajalno in odtujil blagajno (v tistem trenutku ob njej ni bilo nikogar). So pa dejanje opazile zaposlene in stekle za nepridipravom. Storilec je blagajno med begom odvrgel in se s kraja dogodka odpeljal z vozilom. Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi za izsleditev osumljenca, med drugim so drznega nepridiprava iskali tudi s policijskim helikopterjem. Preiskava dogodka se nadaljuje.