Bencinska črpalka

VIDEO: Po eksploziji so se na parkirišču topila vozila

T.L.
12. 12. 2017, 10.23
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 14.30
Deli članek:

Ena oseba je umrla, 18 pa jih je ranjenih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Avstriji je prišlo do eksplozije na bencinski postaji OMV v bližini vasice Baumgarten an der March ob 9. uri. Policija je po poročanju Orf.at sporočila, da je ena oseba umrla, 18 pa jih je ranjenih.

Zaradi eksplozije sistem prenosa plina iz Avstrije v Slovenijo trenutno deluje z omejenimi zmogljivostmi. Pristojni zagotavljajo, da delajo vse, da ne bi prišlo do prekinitev dobave plina.

Na prizorišču so je 14 gasilskih vozil in okoli 150 gasilcev, helikopterji, Rdeči križ je poslal dva zdravnika, na kraju je tudi deset reševalnih vozil.

V podjetju OMV so potrdili, da je prišlo do eksplozije plina na plinskem vozlišču. Vzrok eksplozije še ni znan.Očividci so poročali o visokih plamenih, ki so se dvigala nad območjem, policija pa je prosila okoliške prebivalce, naj se območju izognejo. Center v kraju Baumgarten an der March je večji center za distribucijo zemeljskega plina iz Rusije in Norveške.

O razmerah pa priča tudi izjava tiskovnega predstavnika gasilcev Franza Respergerja, ki je po poročanju Orf.at dejal, da so se po eksploziji zaradi vročine začela topiti vozila, ki so bila na parkirišču.