V priporu

V Mariboru prijeli Korošca, ki je preprodajal heroin

J.P./STA
12. 12. 2017, 08.36
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 08.39
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so v sodelovanju s celjskimi kolegi v petek prijeli 39-letnega moškega in 40-letno žensko, ki ju utemeljeno sumijo neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V nedeljo so ju privedli k preiskovalnemu sodniku mariborskega sodišča, ta pa je zoper oba najprej odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa pripor.

Sašo Avramovič

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so v petek dopoldan njihovi kriminalisti na območju Maribora najprej obravnavali moškega, doma s Koroške, in mu zasegli nekaj manj kot 25 gramov heroina. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami so ga pridržali.

Še isti popoldan so celjski kriminalisti v sodelovanju z mariborskimi odvzeli prostost še njegovi sostorilki in tudi zoper njo odredili pridržanje. Ob tem so ji zasegli tri zavitke heroina.

Skupaj so nato na podlagi odredbe mariborskega okrožnega sodišča opravili preiskavo dveh vozil, enega na območju Maribora, drugega na območju Koroške, ter preiskavo stanovanja na območju Koroške. Med temi preiskavami so zasegli okoli 80 gramov heroina, dve digitalni tehtnici, zapiske, mobilne telefone ter 12.535 evrov gotovine.

Policija vrednost zasežene droge ocenjuje na okoli 4000 evrov, osumljencema pa zdaj grozi od enega do desetih let zapora.