Ganljiv zapis

FOTO: Dan se je za njih končal v solzah: streli lovcev usodni za ljubljenčka. V lovski družini pravijo, da ...

R.T.
6. 11. 2017, 07.37
Posodobljeno: 6. 11. 2017, 12.41
Deli članek:

Zgodilo se je prejšnji teden, je mogoče razbrati iz objave Društva za pomoč mačkam – Mačja Vila. Ti so spisali na priprošnjo družine, ki jih je izkušnja, kot so zapisali, strla.

Profimedia

Šmartno ob Paki, kraj nesrečnega imena. Mlada družina, katere dom je od Pake oddaljen približno 200 metrov, je uživala v družbi svojih konjev, mačk, pavov in štirih račjih parov. Štirje racmani in štiri račke so našli pot do Pake. Sledili so streli, so zapisali v omenjenem društvu.

Še psa!

Na delu naj bi bila dva lovca, za tarče pa naj bi si izbrala race. Na pozive lastnice, naj ne streljata, naj bi se odzvala s smehom – zapretila naj bi ji celo, da bosta ustrelila tudi njenega psa. Eden od racmanom je tako mrtev obvisel na drevesu, tri račke pa so izginile.

Posredovali gasilci

»Čez čas je zaslišala gaganje ranjene račke v vodi, iz katere ni mogla zlesti. Sama s partnerjem je nikakor nista mogla potegniti iz vode, zato sta se po pomoč obrnila na gasilce, ki so prispeli v nekaj minutah in rački pomagali na suho,« so v objavi zapisali v Društvu za pomoč mačkam – Mačja Vila.

Lastnica je incident prijavila policiji. Po nekaj dneh naj bi ji začeli groziti lovci. »Eden izmed lovcev naj bi bil zelo maščevalen, zaradi česar so lastnico opozorili, da naj pazi na svoje druge živali, predvsem psa,« so še zapisali v objavi.

Dva storilca

Vprašanja v zvezi z dogodkom smo naslovili na Policijsko upravo Celje. Odgovor navajamo v celoti: »O dogodku nas je oškodovanka obvestila v torek, 31. oktobra 2017, v večernih urah. Policisti v tej zadevi še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki sta ga osumljena dva storilca.« 

V lovski družini Oljka Šmartno ob Paki so potrdili, da sta streljala člana njihovega društva, vendar pravijo, da je do streljanja prišlo po pomoti, saj naj bi lovca mislila, da gre za divji raci. »Na race se strelja samo v letu. Silhueta je podobna, zato je prišlo do neljubega incidenta. Nikakor pa lovca nista imela namena povzročati kakšne druge škode. Niti najmanj,« so nam povedali v lovski družini.